Interview Meghan en Harry kost kop van Brits tv-icoon

woensdag 10 maart 2021

In het Verenigd Koninkrijk blijft het interview van prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle nazinderen. Piers Morgan, presentator van het ochtendprogramma op de commerciële zender ITV, is opgestapt nadat hij zich kritisch over Markle had uitgelaten. ITV en Morgan namen in onderling overleg afscheid van elkaar.

Dinsdag al had televisiezender ITV in een kort statement laten weten dat Piers Morgan stopte als presentator van 'Good Morning Britain'. Hij had zich de woede van veel kijkers op de hals gehaald nadat hij zich verschillende keren kritisch over het interview, het koppel en over Meghan Markle in het bijzonder had uitgelaten. Die brokken bleken niet meer te lijmen en dus is Morgan niet langer presentator van de veelbekeken ochtendshow op de grootste commerciële zender van Engeland.


Woensdag meldde ITV nu ook op haar nieuwswebsite dat Meghan Markle bij de zender klacht zou hebben ingediend tegen Piers Morgan. 'Meghan maakte zich zorgen over hoe Piers Morgan's woorden van invloed zijn op het ondererp omtrent haar geestelijke gezondheid en wat het zou kunnen doen met anderen die zelfmoord overwegen', zo tweet een royaltywatcher van een tv-station. Hier wil ITV echter niet verder op ingaan.

Piers Morgan zegt in een reactie op zijn vertrek dat hij een goed gesprek met de ITV-directie heeft gehad, maar dat de meningsverschillen over de toekomst onoverbrugbaar bleken.


Lees ook:
Eén presenteert de spraakmakende CBS-documentaire 'Oprah Winfrey in gesprek met Meghan en Harry'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers