Kijk zondag naar 'Mega Marine Machines' op Discovery

zaterdag 7 januari 2023
Foto: © Discovery 2022

Van de krachtigste baggermolen tot de machtigste marinevloot – de wateren op aarde worden bevaren door de meest indrukwekkende machines.

In de nieuwe serie 'Mega Marine Machines' mogen we aan boord om de werking van deze marinemonsters van dichtbij te mogen bekijken. Te beginnen bij twee van de meest geavanceerde blusboten ter wereld die worden gebruikt om twee zeehavens bij Los Angeles te beveiligen. Geen overbodige luxe na de verwoestende brand die daar in 2014 drie dagen lang woedde en voor miljarden aan schade aanrichtte.


De blusboten kosten 50 miljoen dollar en kunnen met hun twintig bluskanonnen maar liefst 300.000 liter water per minuut spuiten tot een hoogte van wel twintig verdiepingen. Maar het zijn niet alleen boten die voorbijkomen, ook de grootste getijdenturbine spreekt tot de verbeelding. Die vaart niet op het water, maar zet water op revolutionaire wijze om in energie voor talloze huishoudens. Eveneens een technisch waterwonder.

'Mega Marine Machines', vanaf zondag 8 januari om 20.30 uur op Discovery.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers