Kijkcijfers: recordscore voor EK-wedstrijd Engeland-Schotland in VK

maandag 21 juni 2021

Als de Rode Duivels en Oranje spelen gaan de kijkcijfers in België en Nederland de hoogte in. Maar ook in voetbalgek Groot-Brittannië heerst voetbalkoorts. De wedstrijd tussen Engeland en Schotland vorige week brak records!

De commerciële zender ITV mag de meeste wedstrijden van het EK uitzendingen in het Verenigd Koninkrijk. En ook de beladen wedstrijd tussen Engeland en Schotland was op de zender te zien. De liver verslaggeving bereikte een hoogtepunt met 20 miljoen kijkers / 79% aandeel op ITV en STV, en werd de meest bekeken wedstrijd van Euro 2020 tot nu toe.


De wedstrijd vestigde een nieuw streamingrecord met 4,8 miljoen streams via ITV Hub en STV Player.

Met een piek van 20 miljoen kijkers gedurende een minuut werd de wedstrijd de meest bekeken voetbalwedstrijd sinds ITV's exclusieve verslaggeving van de halve finale van het WK van Engeland tegen Kroatië in 2018, dat toen 27,5 miljoen kijkers trok.

De wedstrijdverslaggeving (van de aftrap tot het laatste fluitsignaal), waarin zowel de teams van Gareth Southgate als Steve Clarke een gespannen doelpuntloos gelijkspel speelden, werd bekeken door 18,4 miljoen kijkers/een 74% kijkaandeel op ITV en STV.

Persbericht ITV

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers