Lammert Voos en Matthijs van Boxsel in Brommer Op Zee'

zaterdag 29 mei 2021

In 'Brommer Op Zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk. Deze week zijn onder anderen te gast: Lammert Voos, Matthijs van Boxsel en Tommy Wieringa en in het schrijfhok: Sien Volders.

Lammert Voos (1962) voltooide onlangs Gannef, het laatste deel van de trilogie over een Groningse familiegeschiedenis vol armoede, alcoholisme en geweld. De eerdere delen van het drieluik zijn Malterfoske (2018) en Canisius (2020).


En Matthijs van Boxsel (1957) vertelt over zijn boek Topografie van de domheid. Sommige steden, provincies en landen worden als 'dom' bestempeld, waarom uitgerekend die steden, provincies en landen? In zijn boek vol anekdotes, illustraties en landkaarten laat Van Boxsel zien dat geen mens intelligent genoeg is om zijn eigen domheid te begrijpen.

De Boekenclub introduceert het nieuwe boek van de maand. Te gast is Tommy Wieringa. Het boek dat lezers namelijk komende maand samen met de auteur (her)lezen is Joe Speedboot.

In het schrijfhok ontmoet Wilfried de Jong iedere week een andere schrijver. De Jong schrijft een boodschap aan de gast, die vervolgens tijdens de uitzending iets terugschrijft. Aan het einde van de uitzending komt het antwoord. Deze week: Sien Volders.

Het verfilmde gedicht is deze keer van Tjitske Jansen, uit haar nieuwe bundel Iedereen moet ergens heen.

'Brommer Op Zee', iedere zondag om 19.20 uur bij de VPRO op NPO 2 en om 22.00 uur op Canvas.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers