Langverwachte nieuwe originele FX-serie 'Shōgun' gaat 27 februari in première op Disney+

maandag 26 februari 2024

'Shōgun', een originele bewerking van James Clavells bestseller, speelt zich af in Japan in het jaar 1600 aan het begin van een eeuwbepalende burgeroorlog. Producer Hiroyuki Sanada schittert als Lord Yoshii Toranaga die voor zijn leven vecht nu zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem verenigen.

Wanneer een mysterieus Europees gestrand schip wordt gevonden in een nabijgelegen vissersdorp, komt de Engelse kapitein, John Blackthorne (Cosmo Jarvis), met geheimen die Toranaga kunnen helpen de machtsbalans te doen kantelen en de invloed van Blackthorne's eigen vijanden te vernietigen - de jezuïetenpriesters en Portugese kooplieden. De lotsbestemmingen van Toranaga en Blackthorne raken onlosmakelijk verbonden met hun vertaalster,  Toda Mariko (Anna Sawai), een mysterieuze christelijke edelvrouw en de laatste van een onteerde familielijn. Terwijl ze haar heer dient in dit beladen politieke landschap, moet Mariko haar nieuwe vriendschap met Blackthorne zien te verzoenen met haar toewijding aan het geloof dat haar gered heeft en haar plicht aan haar overleden vader.


'Shōgun' heeft een veelgeprezen Japanse cast, ongeëvenaard voor een Amerikaanse productie, met onder anderen Tadanobu Asano als Kashigi Yabushige, een beruchte achterbakse en nauwe bondgenoot van Toranaga; Hiroto Kanai als Kashigi Omi, de jonge leider van het vissersdorp waar Blackthorne's schip werd gevonden; Takehiro Hira als Ishido Kazunari, een machtige bureaucraat die Toranaga's grootste rivaal is; Moeka Hoshi als Usami Fuji, een weduwe die een nieuw doel moet vinden te midden van de strijd van haar heer; Tokuma Nishioka als Toda Hiromatsu, Toranaga's vertrouwde generaal en beste vriend; Shinnosuke Abe als Toda Hirokatsu ('Buntaro'), Mariko's jaloerse echtgenoot; Yuki Kura als Yoshii Nagakado, de brutale zoon van Toranaga met een sterk verlangen om zichzelf te bewijzen; Yuka Kouri als Kiku, een courtisane die doorheen Japan bekend staat om haar kunst; en Fumi Nikaido als Ochiba no Kata, de gerespecteerde moeder van de erfgenaam die er alles aan zal doen om een einde te maken aan Toranaga en zijn bedreiging voor de macht van haar zoon.

'Shōgun' is gemaakt voor televisie door Rachel Kondo & Justin Marks. Marks is showrunner en uitvoerend producent naast Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca en Kondo. De serie wordt geproduceerd door FX Productions.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers