Netflix lanceert eerste beelden van laatste productie met overleden Chadwick Boseman

donderdag 1 oktober 2020
Foto: © Netflix 2020

Chicago, 1927. Een studiosessie. De spanningen lopen hoog op tussen Ma Rainey, haar ambitieuze trompettist en het witte management dat vastbesloten is om controle te krijgen over de oncontroleerbare 'Mother of the Blues'. Gebaseerd op het toneelstuk van Pulitzer prijswinnaar August Wilson.

In afwachting van de komst van de legendarische 'Mother of the Blues' Ma Rainey (Academy Award® winnaar Viola Davis), lopen de spanningen en temperatuur hoog op tijdens een studiosessie in het Chicago van 1920. Wanneer de onverschrokken Ma veel te laat aankomt en de opnamesessie uiteindelijk van start gaat, raakt de zangeres in een verhitte discussie met haar witte manager en producer over de artistieke keuzes van haar muziek.


De ambitieuze trompettist Levee (Chadwick Boseman), die zijn oog heeft laten vallen op Ma’s vriendin en vastberaden is het zelf te maken in de muziekindustrie, spoort tijdens het wachten in de broeierige oefenruimte zijn medemuzikanten aan tot het delen van persoonlijke verhalen. Niet wetende dat dit voor altijd hun levens zal veranderen.

'Ma Rainey's Black Bottom', gebaseerd op het toneelstuk van de tweevoudig Pulitzer prijswinnaar August Wilson, toont de ware kracht van blues en de muzikanten die weigeren om de vooroordelen van de maatschappij te accepteren en het lot in eigen handen nemen. De film is geregisseerd door George C. Wolfe en de het scenario wordt verzorgd door Ruben Santiago-Hudson. De film is geproduceerd door Oscar® genomineerden Denzel Washington en Todd Black (Fences). Colman Domingo, Glynn Turman, Michael Potts, Taylour Paige en Dusan Brown zijn samen met Grammy® winnaar Branford Marsalis verantwoordelijk voor de soundtrack

Regisseur: George C. Wolfe
Screenplay door: Ruben Santiago-Hudson
Gebaseerd op het Toneelstuk van: August Wilson
Geproduceerd door: Denzel Washington, p.g.a., Todd Black, p.g.a., Dany Wolf
Uitvoerend geproduceerd door: Constanza Romero
Director of Photography: Tobias Schliessler, ASC
Productie Designer: Mark Ricker
Kostuum Ontwerper: Ann Roth
Redacteur: Andrew Mondshein, ACE
Componist: Branford Marsalis

Cast: Viola Davis, Chadwick Boseman, Glynn Turman, Colman Domingo, Michael Potts, Jonny Coyne, Taylour Paige, Jeremy Shamos, Dusan Brown, Joshua Harto.

'Ma Rainey's Black Bottom', vanaf 18 december op Netflix.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers