Netflix lanceert trailer van 'News of the World' met Tom Hanks

maandag 1 februari 2021

Netflix en Universal Pictures presenteren 'News of The World' met Tom Hanks, een ontroerend verhaal geschreven en geregisseerd door Paul Greengrass.

Na hun succesvolle samenwerking voor de film Captain Phillips (genomineerd voor Best Picture 2013) zijn Greengrass en Hanks eindelijk weer herenigd.



Over 'News of the World'
Vijf jaar na het einde van een burgeroorlog trekt Kapitein Jefferson Kyle Kidd (Hanks), een veteraan die drie oorlogen heeft meegemaakt, van stad naar stad als non-fictie verhalenverteller. Hij deelt het nieuws van presidenten en koninginnen, glorieuze vetes, verwoestende rampen en aangrijpende avonturen uit alle uithoeken van de wereld.

Op de prairie in Texas kruist zijn pad dat van Johanna (Helena Zengel, System Crasher), een tienjarig meisje dat zes jaar eerder werd ontvoerd door het Kiowa-volk en is opgevoed als één van hen. Vijandig tegenover een wereld die ze nooit heeft gekend, wordt Johanna tegen haar wil teruggestuurd naar haar biologische oom en tante.

Kidd stemt ermee in om het meisje terug te brengen naar de plek waar ze volgens de wet thuishoort. Terwijl ze honderden kilometers door de meedogenloze wildernis reizen, op zoek naar een plek die ze allebei ‘thuis’ kunnen noemen, komen de twee voor enorme uitdagingen van zowel menselijke als natuurlijke aard te staan.

'News of the World' wordt geregisseerd door Paul Greengrass ('Bourne'-films, 'United 93'). Het scenario van Luke Davies ('Lion') en Greengrass is gebaseerd op de bestseller van Paulette Jiles (National Book Award finalist). De film wordt geproduceerd door Gary Goetzman ('Mamma Mia!' franchise, 'Greyhound'), Gail Mutrux ('The Danish Girl', 'Donnie Brasco') en Gregory Goodman ('22 July', '8 Mile'). De uitvoerend producenten zijn Steven Shareshian en Tore Schmidt.

Cast: Tom Hanks en Helena Zengel
Geregisseerd door: Paul Greengrass
Scenario door: Paul Greengrass en Luke Davies, naar het boek van Paulette Jiles
Geproduceerd door: Gary Goetzman, Gail Mutrux en Gregory Goodman
Uitvoerend producenten: Steven Shareshian en Tore Schmidt

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers