Netflix maakt cast bekend van Original film 'Ferry'

maandag 3 augustus 2020

Netflix maakte de volledige cast van de Netflix original film 'Ferry' bekend. Onder anderen Huub Stapel, Monic Hendrickx, Raymond Thiry, Yannick van de Velde en Maarten Heijmans zijn te zien in de film over Brabants bekendste drugsbaron Ferry Bouman (Frank Lammers) en diens vrouw Danielle (Elise Schaap).

'Ferry' neemt de kijker mee naar de beginjaren van Ferry Bouman, het hoofdpersonage van de Netflix original serie Undercover. De opnames van de door De Mensen geproduceerde film gaan deze week van start.


Raymond Thiry kruipt opnieuw in de huid van 'John', de bekende handlanger van Ferry Bouman uit Undercover. Huub Stapel geeft gestalte aan de machtige hasjbaron Brink en Tim Linde speelt zijn zoon Matthijs. Monic Hendrickx vervult de rol van Claudia, de zus van Ferry Bouman.

En Yannick van de Velde, Mike Weerts en Bram Blankestijn moeten vrezen voor hun leven wanneer Ferry het op hen gemunt heeft.

Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden. Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte. Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd is, de terugkeer naar het kampeerleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Danielle kruipen langzaam onder het stalen pantser van Ferry. Zijn zoektocht leidt tot onverwachte ontknopingen en uiteindelijk wordt de loyaliteit van Ferry zwaar op de proef gesteld…


De complete cast bestaat uit: Frank Lammers, Elise Schaap, Huub Stapel, Monic Hendrickx, Raymond Thiry, Tim Linde, Yannick van de Velde, Maarten Heijmans, Olaf Ait Tami, Adison dos Reis, Bob Stoop, Juliette van Ardenne, Eva Laurenssen, Mike Weerts en Bram Blankestijn.

'Undercover'-showrunner Nico Moolenaar heeft samen met Bart Uytdenhouwen het scenario geschreven en de regie is in handen van Cecilia Verheyden ('Undercover 2', 'Achter De Wolken', 'wtFOCK'). 'Ferry' wordt geproduceerd door Nico Moolenaar, Pieter Van Huyck en Ivy Vanhaecke. De film is van Vlaams productiehuis De Mensen voor Netflix, in samenwerking met Gardner and Domm en Gallop en met de steun van Screen Flanders en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers