Netflix onthult de eerste beelden van het 4de seizoen van 'The Crown'

dinsdag 29 september 2020
Foto: Netlix

Geïnspireerd door het bekroonde toneelstuk 'The Audience', vertelt 'The Crown' het verhaal van het decennialange bewind van koningin Elizabeth II terwijl ze worstelt met het vinden van de juiste balans tussen haar privé- en openbare leven.

De serie richt zich vooral op de persoonlijke intriges, romances en politieke rivaliteit die afspelen achter de schermen van de belangrijke gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw verder vormden. 'The Crown' gaat niet alleen over de monarchie, maar ook over de ondergang van een imperium, een wereld die leeft in wanorde en het aanbreken van een nieuw tijdperk.

Over 'The Crown' seizoen 4
Terwijl de jaren '70 op zijn einde lopen zijn Koningin Elizabeth (Olivia Colman) en haar familie druk bezig met het veiligstellen van de troon door een geschikte bruid te vinden voor de nog ongehuwde Prins Charles (Josh O'Connor).

De natie begint daarbij de eerste gevolgen te voelen van het beleid dat door premier Margaret Thatcher (Gillian Anderson) is ingevoerd. De ingezette koers van de eerste vrouwelijke Britse premier lijkt vooral verdeeldheid te zaaien en ondertussen lopen de spanningen tussen haar en de Koningin hoog op. Dit wordt alleen maar erger wanneer Thatcher besluit het land de Falkland-oorlog in te leiden. Dit zorgt op zijn beurt weer voor conflicten binnen het Gemenebest.

En terwijl Charles' liefdesverhaal met een jonge Lady Diana Spencer (Emma Corrin) het broodnodige sprookje is om het Britse volk te verenigen, wordt de Koninklijke familie achter gesloten deuren steeds meer verdeeld.

In het vierde seizoen van 'The Crown', geschreven door Peter Morgan, vervolledigen Helena Bonham Carter (Princess Margaret), Tobias Menzies (The Duke of Edinburgh), Erin Doherty (Princess Anne), Emerald Fennell (Camilla Parker Bowles) en Marion Bailey (The Queen Mother) de sterrencast.

Het vierde seizoen van 'The Crown' is vanaf 15 november exclusief beschikbaar op Netflix.
Lees ook:
'The Crown' keert in november terug voor een vierde seizoen

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers