Netflix onthult eerste beelden van 'Roald Dahl's Matilda the Musical'

woensdag 15 juni 2022
Foto: © Netflix 2022

Netflix geeft de eerste beelden vrij van 'Roald Dahl's Matilda the Musical', een film over een buitengewoon slim meisje met een levendige fantasie dat voor zichzelf op durft te komen en daarmee haar levensverhaal op wonderbaarlijke wijze weet te veranderen.

De film is een bewerking van de met een Tony en Olivier bekroonde musical.


Over 'Matilda the Musical'
Matilda Wormwood (Alisha Weir), een klein, nieuwsgierig en slim meisje dat boordevol fantasie zit, heeft de meest verschrikkelijke ouders ooit. Terwijl haar ouders (Stephen Graham en Andrea Riseborough) tevreden zijn met simpele televisieprogramma’s en gokspelletjes, duikt zij liever in de nieuwe werelden uit de bladzijden van haar geliefde boeken. Waar zij luidruchtig, egoïstisch en onvriendelijk zijn, is zij een stille toeschouwer die kleine en brutale daden van rebellie en wraak bedenkt. Aangemoedigd door haar inspirerende lerares Miss Honey (Lashana Lynch), brengt Matilda haar eigen fantastische verhalen tot leven.

Matilda is in de wolken als ze eindelijk naar Crunchem Hall mag, maar ontdekt al snel dat de school een deprimerende en beklemmende plek is die geleid wordt door de gemene Miss Trunchbull (Emma Thompson). De lichtpuntjes zijn, naast Matilda's lerares Miss Honey, de vriendelijke bibliothecaresse Mrs. Phelps (Sindhu Vee) en haar nieuwe schoolvrienden. Echter neemt Matilda’s gevoel van rechtvaardigheid de overhand en ze besluit Trunchbull een lesje te leren dat ze niet snel zal vergeten.

'Roald Dahl's Matilda the Musical' is een inspirerend verhaal vol liedjes over een buitengewoon meisje dat haar krachten ontdekt en tegen alle verwachtingen in de moed opbrengt om het levensverhaal van anderen en dat van haarzelf te veranderen. Als ze opkomt voor wat juist is, brengt dat wonderbaarlijke uitkomsten.

De film is geregisseerd door Tony Award-winnend regisseur Matthew Warchus ('Matilda the Musical') en wordt geproduceerd door Eric Fellner en Tim Bevan ('Working Title'), Jon Finn ('Billy Elliot') en Luke Kelly ('The Roald Dahl Story Company'). Scenarioschrijver Dennis Kelly bewerkt de productie van de Royal Shakespeare Company voor het witte doek, met originele muziek en lyrics van Tim Minchin.

Hoofdcast: Academy Award Winner Emma Thompson (Miss Trunchbull), Alisha Weir (Matilda); Lashana Lynch (Miss Honey), Stephen Graham (Mr. Wormwood), Andrea Riseborough (Mrs. Wormwood) en Sindhu Vee (Mrs. Phelps)
Ensemble: Charlie Hodson-Prior (Bruce Bogtrotter), Meesha Garbett (Hortensia), Rei Yamauchi Fulker (Lavender), Winter Jarrett Glasspool (Amanda Thripp), Andrei Shen (Eric) en Ashton Robertson (Nigel)
Regisseur: Matthew Warchus
Producers: Tim Bevan en Eric Fellner (Working Title), Jon Finn en Luke Kelly (The Roald Dahl Story Company)
Scenarioschrijver: Dennis Kelly
Originele muziek en lyrics: Tim Minchin
Choreograaf: Ellen Kane


De film verschijnt eind dit jaar wereldwijd op Netflix. In de UK en Ierland krijgt 'Matilda the Musical' een exclusieve bioscooprelease.

'Matilda the Musical' verschijnt eind 2022 op Netflix.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers