Netflix toont eerste beelden van 'SCOOP' over het veelbesproken BBC-interview met prins Andrew

maandag 12 februari 2024
Foto: © Netflix 2024

Netflix geeft de teaser vrij van 'SCOOP', een film waarin we een kijkje krijgen achter de schermen van het befaamde BBC-interview met de Britse prins Andrew.

Hoofdrollen worden gespeeld door Gillian Anderson en Rufus Sewell. De film is vanaf 5 april te zien op Netflix.Over 'SCOOP'
'SCOOP', geïnspireerd op ware gebeurtenissen, is de verfilming van vastberaden journalistiek dat uiteindelijk een wereldschokkend interview opleverde: het beruchte gesprek van prins Andrew met 'BBC Newsnight'. Van producer Sam McAlister die spannende onderhandelingen voerde met Buckingham Palace tot de verbijsterende confrontatie van journalist Emily Maitlis met de prins, SCOOP neemt ons mee in het verhaal van vrouwen die nergens voor terugdeinzen om alles te krijgen. Want om zo’n groot interview te krijgen, moet je doortastend zijn.

Cast: Billie Piper, Gillian Anderson, Keeley Hawes, Romola Garai & Rufus Sewell
Geregisseerd door: Philip Martin
Geschreven door: Peter Moffatt & Geoff Bussetil
Geproduceerd door: Hilary Salmon & Radford Neville voor The Lighthouse Film & TV
Uitvoerende producenten: Sanjay SInghal voor Voltage TV, Sam McAlister

'SCOOP' is vanaf 5 april exclusief te zien op Netflix.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Louis blikt terug op zijn allereerste documentaires, waarin hij steevast op zoek ging naar ongewone figuren, die door hun vaak controversiële overtuigingen aan de rand van de samenleving stonden. Zo trekt hij opnieuw naar Mike Cain, die zich in de jaren negentig besloot te bewapenen voor een onafwendbare oorlog tegen de overheid. Denkt hij twintig jaar later nog steeds hetzelfde? En wat is er gekomen van Lamb en Lynx, van de beruchte nationalistische popgroep Prussian Blue?

'Louis Theroux: Life on the Edge', om 22.05 uur bij de VPRO op NPO 3.

Dossiers