Nieuw seizoen 'Distasters Engineered' op Discovery

maandag 29 maart 2021

Ingenieurs en ontwerpers zijn altijd bezig met nieuwe technologische hoogstandjes die de mensheid weer een stap voorwaarts kunnen brengen.

Maar bij innovatie hoort ook tegenslag die soms leidt tot catastrofale rampen met vele doden of miljoenen euro’s aan schade tot gevolg. In het nieuwe seizoen van 'Distasters Engineered' worden enkele van deze technologische rampen uit de geschiedenis onderzocht, zoals de kernramp in Fukushima, de schipbreuk van de Exxon Valdez en de brand in de Grenfelltoren in Londen.


Welke ontwerpfouten lagen ten grondslag aan deze catastrofes en welke nieuwe theorieën zijn hierover bekend? Ook zien we hoe dit soort tragedies zorgen voor verbetering van toekomstige ontwerpen, zoals gebeurde na de explosie van het boorplatform Piper Alpha en na die van de spaceshuttle Columbia. Wat heeft men geleerd van de fouten en tot welke nieuwe veiligere innovaties heeft dit geleid?

'Distasters Engineered', vanaf dinsdag 30 maart om 20.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers