Nieuw seizoen van 'Bad Skin Clinic' op TLC

zondag 15 oktober 2023
Foto: © TLC 2023

In een nieuw seizoen van 'Bad Skin Clinic' helpt Emma Craythorne weer een groot aantal patiënten die kampen met ernstige aandoeningen aan hun huid.

Van chronische acne tot barstende cysten en van enorme lipomen tot keloïde littekens, in elke aflevering zien we welke verschillende klachten we kunnen krijgen aan ons grootste orgaan. Niet alleen veroorzaken de huidproblemen fysiek ongemak en pijn, het gaat ook vaak gepaard met gevoelens van schaamte. Dat is helemaal het geval bij de aandoeningen in de schaamstreek die centraal staan in de eerste speciale aflevering.


Zoals bij Sarah die al sinds een paar jaar last heeft van genitale wratten die naast pijn ook tot schaamte leiden. Dat geldt ook voor de alleenstaande Elesha bij wie haar psoriasis nu ook haar edele delen heeft bereikt, waardoor ze geen relatie meer aandurft. Dr. Emma vindt het goed dat deze patiënten naar haar toe komen voor een oplossing, omdat veel mensen vaak uit schaamte veel te lang blijven doorlopen met de klachten in het intieme gebied.

Zoals bijvoorbeeld dakdekker Stewart die al bijna twintig jaar last heeft van cystes op zijn testikels, maar nu eindelijk hulp zoekt. 'Laten we stoppen met ons schamen en de klachten bespreekbaar maken', zegt ze in deze aflevering. 'Zodat we ze kunnen behandelen als elke andere huidaandoening.'

'Bad Skin Clinic', vanaf maandag 16 oktober om 20.30 uur op TLC.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers