Nieuw seizoen van 'Outback Opal Hunters' op Discovery

donderdag 16 februari 2023
Foto: © Discovery 2023

De Nederlandse Lisa is een van de opvallendste nieuwe gezichten in het nieuwe seizoen van 'Outback Opal Hunters'. De 25-jarige onderneemster zou opaal gaan verkopen voor opaaljager Josiah, maar wilde toch eerst met eigen ogen zien hoe de kostbare edelstenen uit de grond worden gehaald.

Een bezoekje van drie dagen werd een maand en sindsdien werken de twee Digi Diggers samen om opaal uit hun zelf gegraven mijn te halen. Maar hun eerste prioriteit is om de twee toegangsputten met een ondergrondse tunnel te verbinden, zodat ze altijd een veilige nooduitgang hebben.


Waar de Digi Diggers alles met de hand en boor doen, pakken de Bushmen het verderop grondiger aan. Met explosieven proberen ze zich een weg te banen naar glinsterende rijkdom. Een hachelijk klusje, want bij verkeerd gebruik kan hun hele mijn instorten.

Grof geschut wordt ook ingezet door de Blacklighters die met hun tientonner Opalzilla graven in de lucratieve grond van Coober Pedy, de opaalhoofdstad van de wereld waar zo’n 70% van de hele wereldvoorraad vandaan komt. Zij hopen met hun moderne machines te vinden wat eerdere generaties over het hoofd hebben gezien.

Kunnen zij en de andere opal hunters genoeg vinden om hun investeringen terug te verdienen en voldoende om van te kunnen leven?

'Outback Opal Hunters', vanaf vrijdag 17 februari om 20.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers