Nieuw seizoen van 'Outback Opal Hunters' op Discovery

donderdag 16 februari 2023
Foto: © Discovery 2023

De Nederlandse Lisa is een van de opvallendste nieuwe gezichten in het nieuwe seizoen van 'Outback Opal Hunters'. De 25-jarige onderneemster zou opaal gaan verkopen voor opaaljager Josiah, maar wilde toch eerst met eigen ogen zien hoe de kostbare edelstenen uit de grond worden gehaald.

Een bezoekje van drie dagen werd een maand en sindsdien werken de twee Digi Diggers samen om opaal uit hun zelf gegraven mijn te halen. Maar hun eerste prioriteit is om de twee toegangsputten met een ondergrondse tunnel te verbinden, zodat ze altijd een veilige nooduitgang hebben.


Waar de Digi Diggers alles met de hand en boor doen, pakken de Bushmen het verderop grondiger aan. Met explosieven proberen ze zich een weg te banen naar glinsterende rijkdom. Een hachelijk klusje, want bij verkeerd gebruik kan hun hele mijn instorten.

Grof geschut wordt ook ingezet door de Blacklighters die met hun tientonner Opalzilla graven in de lucratieve grond van Coober Pedy, de opaalhoofdstad van de wereld waar zo’n 70% van de hele wereldvoorraad vandaan komt. Zij hopen met hun moderne machines te vinden wat eerdere generaties over het hoofd hebben gezien.

Kunnen zij en de andere opal hunters genoeg vinden om hun investeringen terug te verdienen en voldoende om van te kunnen leven?

'Outback Opal Hunters', vanaf vrijdag 17 februari om 20.30 uur op Discovery.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

5 augustus 2010. De goud- en kopermijn in het Chileense Copiapó stort in en 33 mijnwerkers komen vast te zitten op zo'n 700 meter onder de aardbodem. Het is het begin van een ware overlevingsstrijd, terwijl er boven met man en macht wordt gewerkt om de mijnwerkers zo snel mogelijk te bevrijden. Buiten de mijn bouwt de zus van een van de mijnwerkers een 'kamp van de hoop', voor de families van 'de 33'.

'The 33', om 22.20 uur op Net5.

Dossiers