Nieuw seizoen van 'The Repair Shop' op Discovery

zondag 5 februari 2023
Foto: © Discovery Benelux 2021

Oude voorwerpen en ontroerende herinneringen komen weer tot leven in een nieuw seizoen van 'The Repair Shop'. Een team van toprestaurateurs buigt zich over een aantal bijzondere items die worden binnengebracht, maar die flink aangetast zijn door de tand des tijds.

De eigenaren willen de voorwerpen graag weer terugbrengen in goede conditie, omdat ze er zo’n speciale band mee hebben. Zoals de grasmaaier van rond 1950 die John meeneemt en die nog van zijn opa is geweest aan wie hij zulke fijne herinneringen heeft. Aan metaalbewerker Dominic de schone taak om het verroeste exemplaar weer mooi én werkend te krijgen.


Het zijn niet altijd geproduceerde voorwerpen die worden binnengebracht, soms zijn het ook handgemaakte items die daarmee extra persoonlijk waarde hebben. Zoals de zelfgemaakte kleipoppetjes die de broer van Jackie veertig jaar geleden maakte toen hij pas 17 was. Dat bleek een jaar voor zijn tragische dood, waardoor de poppetjes nog meer emotionele betekenis hebben. De fraaie figuurtjes zijn echter in beroerde staat – met enkele gebroken en weer verlijmde ledematen – en Jackie hoopt dan ook dat keramiekexpert Kirsten ze weer de uitstraling kan geven die ze verdienen. Bijzonder is ook het leren paardje dat de vader van Ann maakte toen hij in de Tweede Wereldoorlog een tijdje in een Italiaans ziekenhuis lag. Kan leerexpert Suzie het verweerde paardje weer herstellen en daarmee de dierbare herinnering van Ann aan haar vader extra glans geven?

'The Repair Shop', vanaf maandag 6 februari elke maandag en vrijdag om 19.30 uur op Discovery.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Wilfred Genee ontvangt analisten Andy van der Meijde, Wesley Sneijder en Wim Kieft in wisselende samenstelling, aangevuld met actuele gasten uit de voetballerij in de gezellige 'voetbalkantine', met amateurclubs in tenue in het publiek en een biertje op tafel. De sfeer is luchtig en er is ruimte voor een grap, maar als het om voetbal gaat, is de toon natuurlijk bloedserieus!

'Veronica Offside', om 20.30 uur bij Veronica.

Dossiers