Nieuwe serie 'Outback Car Hunters' op Discovery

donderdag 20 januari 2022
Foto: © Discovery Benelux 2022

In de uitgestrekte Outback van West-AustraliŽ wemelt het nog van de oude klassieke auto's die staan weg te stoffen op boerenerven of in schuren van particulieren.

Door het droge weer van Australië kennen ze weinig roest, maar toch kunnen vele wel een grondige opknapbeurt gebruiken. Liefhebbers GT en Dave hebben het hun levensmissie gemaakt om de mooiste exemplaren te redden van de ondergang. Ze sporen ze op, brengen ze terug naar de originele staat en verkopen ze weer door. Met winst als het goed gaat.


In de eerste aflevering van de nieuwe serie 'Outback Car Hunters' krijgen ze meteen een prachtige kans om een Alfa Romeo 105 GTV op te knappen. Dit zeldzame model is dan wel in zeer slechte staat - met deuken in het dak en een bijna volledige gestript interieur - maar Dave en GT weten dat ze goud in handen hebben en dat een volledig opgeknapte GTV wel tot 75 duizend dollar kan opleveren. Om de reparatiekosten te drukken flippen ze in de tussentijd een Datsun 120Y die ze vinden bij een boer die hem als koeiendrijver gebruikte. Dave vindt de auto maar niks, maar GT weet dat ze met een paar slimme aanpassingen er zeker wel een koper voor kunnen vinden. Daarbij hebben ze sowieso weer een oude klassieke auto van de ondergang gered.

'Outback Car Hunters', vanaf vrijdag 21 januari om 20.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers