Nieuwste Apple TV+ serie 'Dr. Brain' gaat donderdag wereldwijd in première

woensdag 3 november 2021

"Dr. Brain", een nieuwe Koreaanse Apple Original-serie met zes afleveringen, geregisseerd en geproduceerd door visionaire filmmaker Kim Jee-woon, gaat wereldwijd in première op donderdag 4 november (woensdag 3 november in de VS) op Apple TV+.

'Dr. Brain' is gebaseerd op de populaire Koreaanse webtoon met dezelfde naam van Hongjacga. Het is meteen de eerste Koreaanstalige serie op Apple TV+. De sci-fi-dramaserie gaat in première met de eerste aflevering, gevolgd door iedere week een nieuwe en dit tot 10 december 2021.


De serie volgt een briljante hersenwetenschapper Sewon (LEE Sun-kyun) die een gruwelijke persoonlijke tragedie doormaakt wanneer zijn familie het slachtoffer wordt van een mysterieus ongeluk. Wanhopig om te ontdekken wat er is gebeurd, doet hij buitengewoon veel moeite om het tragische mysterie op te lossen door 'hersensynchronisaties' uit te voeren met de doden om toegang te krijgen tot hun herinneringen voor aanwijzingen.

'Dr. Brain' speelt Lee Sun-kyun, vooral bekend bij het wereldwijde publiek vanwege zijn ondersteunende rol in de Academy Award-winnende film 'Parasite'. In de serie spelen ook Lee You-young, Park Hee-soon, Seo Ji-hye en Lee Jae-won.

'Dr. Brain' is geschreven, geregisseerd en uitvoerend geproduceerd door Kim Jee-woon. Uitvoerende producenten zijn onder meer Samuel Yeunju Ha en Jamie Yuan Lai voor Bound Entertainment; Ham Jung Yeub en Daniel Han voor StudioPlex; Joy Jinsoo Lee en Min Young Hong voor Kakao Entertainment; en Antonio H. W. Lee. Kim Jin A en Koh YoungJae schrijven ook. De serie is geproduceerd voor Apple TV+ door Bound Entertainment, Kakao Entertainment, StudioPlex en Dark Circle Pictures.

Check de trailer:


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers