Ook de Britse 'Tom Waes' blijft in eigen land

woensdag 27 januari 2021

Vlaamse kijkers kennen de Britse Joanna Lumley van haar vele reisprogramma's die Eén geregeld uitzendt. Haar huiszender, het Britse commerciële station ITV, heeft nu bekend gemaakt dat er een driedelige serie komt waarin Lumley in eigen land blijft. Uiteraard zit de coronapandemie daar voor iets tussen.

'Het lijkt erop dat ik een heel leven over de wereld heb gereisd, maar naarmate ik ouder word, realiseer ik me dat er zoveel van mijn eigen land is dat ik niet heb gezien', aldus Joanna Lumley. 'Dus besloot ik dat ik mijn ook maar eens moest richten op dit land, op de plek die ik 'thuis' noem.'


Na een leven lang reizen dat haar over de hele wereld bracht, maakt Joanna Lumley nu haar meest persoonlijke reis tot nog toe. In drie afleveringen reist ze van de Yorkshire Dales naar St Michael’s Mount, van de Schotse Hooglanden tot de kasseien van Coronation Street, langs oude trappen, ontmoet ze inspirerende mensen en ontdekt ze de wonderen van het land dat ze thuis noemt.

De serie is nog dit jaar te zien bij ITV en zal later ongetwijfeld ook op Eén worden uitgezonden.

Persbericht ITV

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers