'Opal Hunters: Red Dirt Road Trip' te zien op Discovery

donderdag 2 februari 2023
Foto: © Discovery 2023

De jonge Australische opaalzoeker James 'JC' Curuana is erachter gekomen dat het vinden van de kostbare kleurige edelstenen geen eenvoudig klusje is. Om het echte vak te leren en ervan te kunnen leven, wendt hij zich daarom tot de ervaren opaaldelver Rod Manning die hem gedurende drie maanden aan een extreme crash course onderwerpt.

Het brengt de twee opal hunters naar de verste uithoeken van de verlaten outback en zelfs naar het regenwoud van Tasmanië.


In 'Opal Hunters: Red Dirt Roadtrip' leert JC alle aspecten van het zoeken naar opaal, inclusief het zelf maken van explosieven. Maar niet alleen de bommen tikken in deze serie, ook de tijd tikt gevaarlijk door. JC staat namelijk op het punt om binnen twaalf weken vader te worden en kan niet zonder cash of kennis terugkeren bij zijn vrouw.

Rod belooft hem dat hij tijdens hun roadtrip minimaal 10.000 dollar aan edelmetalen uit de grond gaat halen, ander eet hij zijn hoed op. Een gedurfde weddenschap die al begint te wankelen als ze op hun eerste dag stranden in een overstroomde outback waar de wegen zijn afgesloten. Maar Rod laat ook meteen zien dat hij niet iemand is die zich door enige pech laat tegenhouden.

'Opal Hunters: Red Dirt Road Trip', vanaf vrijdag 3 februari om 21.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers