Prime Video kondigt Nederlandse bewerking aan van internationale hitserie 'Modern Love'

maandag 15 augustus 2022
Foto: © BOBBERY AMSTERDAM/Prime Video 2022

Gebaseerd op de beroemde column in de New York Times, gaat 'Modern Love Amsterdam' exclusief in première op Prime Video in Nederland en wereldwijd in meer dan 240 landen en gebieden.

De hoofdrollen worden gespeeld door o.a Fedja van Huêt, Jack Wouterse, Noortje Herlaar, Rifka Lodeizen, Eva van de Wijdeven, Arjan Ederveen, Hanna van Vliet, Yootha Wong-Loi-Sing, Hannah Hoekstra, Ricky Koole, Jonas Smulders, Werner Kolf en Romijn Conen. Showrunner is Robert Alberdingk Thijm.


Deze winter gaat de Nederlandse bewerking van de Amazon Original serie 'Modern Love' exclusief op Prime Video in première, wereldwijd in meer dan 240 landen en gebieden. 'Modern Love' toont uiteenlopende verhalen over liefde en relaties, waarbij iedere aflevering gebaseerd is op de populaire column uit The New York Times. Voor de Nederlandse 'Modern Love' serie hebben toonaangevende regisseurs en schrijvers samengewerkt. De door hen gekozen columns vormen de basis voor deze hartverwarmende serie. De verhalen spelen zich allemaal af in Amsterdam, van het Centraal Station, de Amstel tot aan Amsterdam-Noord en Zuidoost.

''Modern Love Amsterdam' is dé serie die we juist nu wilden maken. Een serie die laat zien dat liefde altijd wint, hoe verwarrend de tijd waarin we leven ook is. De makers hebben gekozen voor bijzondere, authentieke verhalen waarin de personages allemaal op hun eigen manier zoeken naar liefde', zegt Jacomien Nijhof, head Netherlands Originals, Amazon Studios. 'Hoe ziet trouw eruit in een open relatie, of hoe ga je om met gelijkheid en afhankelijkheid als je partner ineens gehandicapt raakt? Ik ben erg onder de indruk van de kwetsbaarheid die voelbaar is in de unieke verhalen, die onze kijkers zeker zullen aanspreken.'

''Moderne Love' overstijgt afstand en verschillen tussen mensen, en daarom resoneert het internationaal bij een groot publiek', aldus Georgia Brown, head of European Originals, Amazon Studios. 'We zijn erg enthousiast om een uniek Nederlands perspectief aan dit format te geven, voor onze Nederlandse én internationale kijkers.'

'Moderne Love' wordt geproduceerd door NL Film met Sabine Brian als producent en Robert Alberdingk Thijm als showrunner. De afleveringen zijn geschreven door Robert Alberdingk Thijm, Roos Ouwehand, Maud Wiemeijer, Anne Barnhoorn, en Esther Duysker. De regisseurs zijn Mijke de Jong, Boudewijn Koole, Mischa Kamp, Mustafa Duygulu, en Norbert ter Hall.

Persbericht BOBBERY AMSTERDAM/Prime Video
https://www.primevideo.com/
Meer artikels over Prime Video

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers