SBS Belgium koopt uitzendrechten 'Spitting Image'

vrijdag 17 juli 2020

SBS, het moederbedrijf van onder andere VIER en VIJF, heeft de uitzendrechten van de Britse satirische poppenshow 'Spitting Image' gekocht. Dat melden Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

'Spitting Image' werd oorspronkelijk uitgezonden tussen 1984 en 1996 en parodieerde heel wat bekende figuren zoals Queen Elisabeth en de rest van de Britse koninklijke familie, maar ook bekende politici als Ronald Reagan, Margaret Thatcher en Michail Gorbatsjov. Met maar liefst 15 miljoen kijkers was de reeks erg populair en heel wat landen maakten dan ook een eigen versie.


In de nieuwe afleveringen passeren heel wat personen die dit jaar de actualiteit hebben gedomineerd. Voorbeelden zijn Greta Thunberg en Bernie Sanders, maar ook poppenversies van Kim Kardashian, prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle maken hun opwachting. Of SBS 'Spitting Image' ook in Vlaanderen zal uitzenden, is op dit moment nog niet bekend.

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers