Studio 100 maakt 'Stranger Things' animatieserie voor Netflix

vrijdag 14 april 2023
Foto: © Studio 100 2023

Studio 100 maakte bekend dat Flying Bark Productions, een van de internationale animatiestudio's van Studio 100, zal instaan voor de animatie spin-off van 'Stranger Things' op Netflix.

Met deze nieuwe animatiereeks bouwt streaminggigant Netflix verder aan het wereldwijde succes van 'Stranger Things' dat in 2016 voor het eerst te zien was.


De nieuwe animatiereeks werd bedacht door de broers Duffer, die ook verantwoordelijk zijn voor de bestaande reeks op Netflix, en wordt verder ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met Flying Bark Productions. Deze animatiestudio van Studio 100 opereert vanuit Sydney (AUS) en Los Angeles (USA).

Matt & Ross Duffer: 'We hebben altijd gedroomd van een geanimeerde 'Stranger Things' in de trant van de zaterdagochtend tekenfilms waar we mee opgroeiden, en om deze droom gerealiseerd te zien is absoluut heel spannend. De scripts en het artwork zijn ongelooflijk, en we kunnen niet wachten om meer met ons publiek te delen! Het avontuur gaat verder...'

Hans Bourlon: 'We zijn bijzonder fier dat Netflix de productie van de animatie spin-off van deze internationale succesreeks aan Flying Bark Productions heeft toevertrouwd. Naast het werk voor onze eigen characters en figuren werken we nu ook meer en meer in opdracht van grote internationale streamingplatformen. De kwaliteit die we afleveren met onze eigen reeksen overtuigt heel wat internationale spelers om samen met ons series te produceren. Deze reeks is een nieuwe, mooie volgende stap in de verdere ontwikkeling van de internationale animatiepoot van Studio 100.'

Flying Bark Productions
Flying Bark Productions is een van de internationale animatiestudio’s van Studio 100. Naast de studio in Sydney werd in 2020 een tweede studio geopend in Los Angeles. De meer dan 400 medewerkers van Flying Bark Productions maken zowel eigen animatieseries ('Maya De Bij', 'K3', 'Wicky De Viking', '100% Wolf', 'Heidi', enz.) als producties in opdracht van de grote streamingsplatformen. Zo produceerde het bedrijf al reeksen voor LEGO, Disney+, Marvel, Nickelodeon en nu dus ook voor Netflix.

Voor Flying Bark Productions is het een tweede prestigieuze internationale titel op korte termijn want eind 2022 kondigde ook Paramount aan dat de productie van een nieuwe film rond 'Avatar: the Last Airbender' werd toevertrouwd aan Flying Bark Productions. Deze film is een langverwachte comeback van de succesvolle anime-reeks die in 2005 voor het eerst uitkwam en tot op heden een wereldwijd succes blijft.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers