'The Protégé' is vanaf vrijdag te zien bij Amazon Prime Video

donderdag 30 september 2021

Anna en Rembrandt zijn twee van 's werelds belangrijkste huurmoordenaars met een gezamenlijk, geheimzinnig verleden in Vietnam. Wanneer Anna's mentor Moody wordt vermoord, moeten de twee rivalen een ongemakkelijke alliantie vormen en terugkeren naar Vietnam om de moordenaar op te sporen.

Als kind gered door de legendarische huurmoordenaar Moody (Samuel L. Jackson) en opgeleid in het familiebedrijf, is Anna (Maggie Q) 's werelds meest bekwame huurmoordenaar. Maar wanneer Moody - de man die als een vader voor haar was en haar alles leerde wat ze moest weten over vertrouwen en overleven - op brute wijze wordt vermoord, zweert Anna wraak. Als ze verstrikt raakt in de aantrekkingskracht van een raadselachtige moordenaar (Michael Keaton), wordt hun confrontatie dodelijk en de losse eindjes van een leven vol moorden worden nog intenser verwerven.



'Ik vond 'The Protégé' een heel onstuimige ervaring', zegt Maggie Q. 'Er is veel actie, en er zijn een aantal grappige, sexy, gecompliceerde relatie dynamieken. Maar daarbinnen is het een verhaal van een vrouw die de confrontatie aangaat met haar verleden, waarbij de cirkel rond is, zoals het verleden dat vaak doet in ons leven.'

'Ik had het gevoel dat een verhaal over een vrouwelijke huurmoordenaar, gebaseerd op wraak, iets heel bijzonders kon zijn als het goed werd uitgewerkt', vertelt producent Sarkissian. 'Richard Wenk is iemand die ik altijd heb gemogen en gerespecteerd, dus ik bracht het idee naar hem, en hij heeft het geweldig uitgewerkt.'

Cast: Michael Keaton, Maggie Q, Samuel L. Jackson, en Robert Patrick
Geregisseerd door: Martin Campbell
Geschreven door: Richard Wenk
Geproduceerd door: Arthur Sarkissian, Moshe Diamant, Rob Van Norden, Yariv Lerner, Chris Milburn
Uitvoerend geproduceerd door: Avi Lerner, Trevor Short, Jeffrey Greenstein, Jonathan Yunger

'The Protégé', vanaf vrijdag 1 oktober bij Amazon Prime Video.

Persbericht BOBBERY AMSTERDAM/Prime Video
https://www.primevideo.com/
Meer artikels over Amazon Prime Video

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers