Vanaf woensdag zie je 'Mud Mountain Haulers' op Discovery

dinsdag 23 augustus 2022
Foto: © Discovery Benelux 2022

Het is verreweg een van de gevaarlijkste beroepen ter wereld: houthakker in de bergen van Brits-Columbia. Op de koude hoogte van het Canadese berggebied staan de beste bomen voor bouwmateriaal, omdat ze door de lage temperatuur langzaam groeien en dus extra sterk zijn.

Maar om het hout te kappen op de gladde en steile hellingen én dan vooral van de berg af te transporteren is een levensgevaarlijke klus die alleen gedaan kan worden door de meest ervaren houthakkers en de beste truckers.


Zoals de broers Craig en Brent LeBeau die tot de derde generatie houthakkers in dit gebied behoren. Met hun bedrijf halen ze halsbrekende toeren uit om voldoende hout weg te halen in de krappe tijd die ze hebben. Want de gladde bevroren wegen lijken misschien lastig te berijden, het wordt pas echt eng – en nagenoeg onmogelijk – als het voorjaar intreedt en het ijs verandert in onbegaanbare modder. Dan moeten de Mud Moutain Haulers alle zeilen bijzetten om niet uit de bocht te vliegen.

Dat dit geen overdreven praat is, blijkt al meteen uit de eerste aflevering als een van de trucks vol boomstammen levensgevaarlijk van de weg raakt, kantelt en de chauffeur klem komt te zitten.

'Mud Mountain Haulers', vanaf woensdag 24 augustus om 21.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers