'Who Killed Biggie and Tupac?' nieuw op Discovery

zaterdag 4 maart 2023

Twee rivaliserende rappers die vlak na elkaar werden doodgeschoten. De moorden op Tupac Shakur en Notorious B.I.G. schokten de muziekwereld in de jaren negentig en zijn tot op heden omringd door vraagtekens.

Beide zaken zijn nooit voor de rechter geweest, omdat er geen serieuze verdachten konden worden aangewezen. Maar wat gebeurde er nu werkelijk? Was het een uit de hand gelopen ruzie tussen de rappers van de Amerikaanse West Coast en East Coast of waren ze slachtoffer van zeer gewelddadige drugs gangs uit Los Angeles? Of was er nog een andere sinistere rol weggelegd voor enkele ‘dirty cops’ en beslissingen van hogerhand die de reden zou zijn dat beide moordzaken nooit goed zouden zijn onderzocht?


De driedelige documentaire 'Who Killed Biggie and Tupac?' zet alle feiten en vermoedens op een rij en spreekt met belangrijke betrokkenen. Zoals oud-beveiligers van de rappers, voormalige LAPD en FBI-agenten die onderzoek deden naar de moorden en journalisten die de zaak al vanaf het begin volgen. Ook bevriende rappers komen uitgebreid aan het woord, onder wie Lil’ Cease die in auto zat toen zijn vriend ‘Biggie’ werd doodgeschoten.

'Who Killed Biggie and Tupac?', vanaf zondag 5 maart om 21.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers