Peter R. de Vries (64) overleden na aanslag

donderdag 15 juli 2021

Peter R. de Vries heeft de aanslag niet overleefd. De 64-jarige misdaadverslaggever is overleden. Dat laat zijn familie weten aan RTL Nieuws. De Vries werd op dinsdag 6 juli neergeschoten in Amsterdam nadat hij te gast was in 'RTL Boulevard'.

De Vries is in aanwezigheid van zijn familie overleden in het ziekenhuis. 'We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar', aldus zijn familie in een statement bij RTL Nieuws.


Peter R. de Vries werd op dinsdag 6 juli neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Hij was op weg naar de parkeergarage na een live-uitzending van 'RTL Boulevard'. Er werden 5 kogels afgevuurd. Sindsdien vocht hij voor zijn leven in het ziekenhuis. Die strijd heeft hij echter niet gewonnen. Peter R. de Vries werd 64.

Het integraal statement van de familie:

'Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: 'On bended knee is no way to be free'. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.

De familie, partner en naasten willen zijn overlijden in alle rust verwerken en wij vragen iedereen met klem om dat te respecteren. Verdere informatie over hoe het afscheid van Peter zal verlopen en wat daarbij de wensen van de familie en zijn partner zijn, volgt wanneer hierover is besloten.'

RTL 4 vanavond volledig in het teken van overleden Peter R. de Vries


Lees ook:
'TV Monument Special' brengt nooit eerder uitgezonden interview met Peter R. de Vries
Extra 'Shownieuws' als eerbetoon aan Peter R.de Vries
RTL 4 eert hele avond overleden Peter R. de Vries
'RTL Boulevard' hervat de uitzendingen
''RTL Boulevard' voorlopig niet meer vanaf Leidseplein' - UPDATE!
RTL 4 schrapt 'RTL Boulevard' wegens ernstige dreiging. Studio in Amsterdam ontruimd!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers