Opnamen 'Penoza III' in volle gang

woensdag 17 april 2013

De opnamen van de KRO-misdaadserie 'Penoza' III zijn recentelijk van start gegaan. Naast bekende hoofdrollen voor o.a. Monic Hendrickx, Marcel Musters, Eric Corton, Raymond Thiry en Loek Peters verschijnen ook in 'Penoza III' weer een aantal nieuwe personages ten tonele, gespeeld door Peter Blok en Gijs Naber.

Blok kruipt in de huid van vastgoedmagnaat Van Zon, die een grote rol gaat spelen in het leven van Carmen (Monic Hendrickx). Gijs leren we aan het begin van dit seizoen kennen als Storm, een werknemer van Carmen, maar al snel leren we ook een andere kant van hem kennen. Penoza III wordt geproduceerd door NL Film naar een idee van Pieter Bart Korthuis en geregisseerd door Diederik van Rooijen. 'Penoza III' is vanaf 29 september 10 weken lang bij de KRO op Nederland 3 te zien.


Over 'Penoza III'
Carmen (Monic Hendrickx) staat aan het hoofd van een goedlopend imperium en ook thuis lijkt alles prima te verlopen. Ze woont met John (Eric Corton), Koen (Joost Koning), Boris (Stijn Taverne) en kleine Irwan in een mooi huis dat wel iets weg heeft van een fort. Nathalie (Sigrid ten Napel) en Lucien (Niels Gomperts) wonen samen in een pand in de stad. De drugsIijnen en handel met Rosales (Gabriël Aguilera) lopen soepel, Reina (Eva van de Wijdeven) en Berry (Loek Peters) werken voor Carmen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht en Carmen begint er al van te dromen zich terug te kunnen trekken. Lekker wat meer tijd voor zichzelf en haar gezinnetje en met het verdiende geld hoopt ze een sprong naar de ’bovenwereld’ te kunnen maken. Maar als er een runner wordt onderschept en een concurrent zich op haar markt begeeft, zit er niets anders op de touwtjes weer strak in handen te nemen.

Bejubeld, bekroond en internationaal succesvol drama
De eerste 'Penoza'-serie, die in het najaar van 2010 is uitgezonden, werd met veel enthousiasme en lof ontvangen door zowel kijker als critici. Naast diverse nominaties voor o.a. het scenario en een Beeld en Geluid Award voor hoofdrolspeelster Monic Hendrickx, is de serie inmiddels ook in het buitenland een feit. Endemol Polen produceerde een Poolse remake voor het Poolse Canal+ (Krew Z Krwi getiteld). In de USA is er momenteel bij ABC een remake van Penoza (Red Widow) te zien die ook in Zweden (Kanal 5) en in Polen (Fox life) op tv te zien is. Het eerste seizoen van 'Penoza' is eveneens uitgezonden op de Belgische televisie (Publieke Eén) en ook uit andere Europese landen is inmiddels interesse in de hitserie getoond. Aan 'Penoza III' schreven, naast Pieter Bart Korthuis, ook Philip Delmaar Karin van der Meer en Franky Ribbens.

Cast

1. Carmen – Monic Hendrickx
2. Lucien – Niels Gomperts
3. Nathalie – Sigrid ten Napel
4. Boris – Stijn Taverne
5. Fiep – Olga Zuiderhoek
6. John – Eric Corton
7. Luther – Raymond Thiry
8. Berry – Loek Peters
9. Leeflang – Hajo Bruins
10. Simon – Marcel Musters
11. Sandrina – Medina Schuurman
12. Justine – Jacqueline Blom
13. Koen – Joost Koning
14. Reina – Eva van de Wijdeven
15. Storm – Gijs Naber
16. Speedy – Mads Wittermans
17. De Snor – Pieter van der Sman

Penoza

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

De jonge moeder Isabel Green probeert de familieboerderij te runnen en voor de kinderen te zorgen, terwijl haar echtgenoot aan het front dient. Nanny McPhee, de magische kinderjuf, komt haar te hulp. Ze wil Isabels kinderen en hun twee verwende neefjes, die eveneens op de boerderij logeren, vijf belangrijke levenslessen leren: niet vechten, delen met anderen, behulpzaam zijn, samenwerken en vertrouwen hebben.

'Nanny McPhee and the Big Bang', film uit 2010 met oa. Emma Thompson, om 22.30 uur op Net5.

Dossiers