Documentaireserie 'De Jongen Zonder Gisteren' op NPO 1

zaterdag 19 oktober 2024

Omroep WNL zendt in december de documentaireserie 'De Jongen Zonder Gisteren' uit op NPO 1. De televisieserie gaat over Jur Deitmers, die op 21-jarige leeftijd zijn complete geheugen verliest door een hersenontsteking.

In drie delen belichten programmamakers Ivo Niehe en Josephine van der Erve het wonderbaarlijke herstelproces na het geheugenverlies.


'De Jongen Zonder Gisteren' verschijnt in televisievorm na de eerdere succesvolle en gelijknamige podcast van documentairemaker Josephine van der Erve van Omroep WNL voor NPO Luister. Deze serie haalde recent een miljoen beluisteringen, voor een kortlopende podcast een zeer hoog aantal.

Hersenontsteking
Na te vechten voor zijn leven ontwaakt Jur Deitmers in een totaal onbekende wereld. Hij weet zijn naam niet meer, weet niet meer wie zijn moeder is, alle herinneringen zijn weg. Het enige wat hij nog kan is praten en pianospelen. Hij begint zijn leven met een schone lei en moet alles opnieuw leren en uitvinden.

Ivo Niehe en Josephine van der Erve spreken voor de documentaireserie met onder meer familie, de behandelend arts en vrienden van Jur Deitmers. Het indrukwekkende verhaal wordt uitgezonden op zondag 1 december, zondag 8 december en zondag 15 december om 21.30 uur op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ik Vertrek' (AVROTROS)

Timmerman Marcel Kaldenberg (58) droomt met zijn gezin al jaren van een avontuur in het buitenland. Wanneer hij door een val blijvend geblesseerd raakt, blijft het niet alleen meer bij dromen. Samen met zijn vrouw Sjarive (47) en kinderen Jay (13), Dex (11) en Blu (6) vertrekt hij naar Portugal om een woonhuis met bijgebouw en ruïne om te toveren tot B&B. Bij het aanvragen van de vergunningen belanden Sjarive en Marcel in een complex traject en worden ze van het kastje naar de muur gestuurd. Ondertussen wonen ze al twee jaar in Portugal, kamperen ze in hun eigen huis en is er nog geen steen gelegd.

'Ik Vertrek', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers