Een najaar vol cabaret bij BNNVARA

zaterdag 19 oktober 2024

Dit najaar brengt BNNVARA een gevarieerde line-up van cabaretvoorstellingen rechtstreeks de huiskamer in. Vanaf de bank genieten van scherpe grappen, herkenbare verhalen en de nodige dosis zelfspot.

Nieuw talent en gevestigde namen wisselen elkaar af in de cabaretprogrammering.


20 oktober - Tobi Kooiman: ‘Best Of’
In 2021, 2022 en 2023 speelde cabaretier en stand-upcomedian Tobi Kooiman zijn voorstelling ‘Best Of’ in Nederlandse theaters. Met zijn wiskundige achtergrond en stoïcijnse houding benadert hij levensvraagstukken met logica. Daarbij neemt hij op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht. Tobi wordt geprezen om zijn scherpe en slimme humor.

‘Best Of’ is 20 oktober om 22.50 uur bij BNNVARA op NPO 3 te zien en ook te zien op NPO Start.

10 november - N00b: ‘n00b speelt n00b’
Isabelle Kafando en Laura Bakker kwamen, zagen en overrompelden de theaters en hun publiek met een wervelwind aan sketches. ‘n00b speelt n00b’ gaat over het zijn van een n00b: een beginneling, een groentje. Een ode aan de eenling en een hartverwarmende trip. Grof, muzikaal en hilarisch. In 2023 wonnen ze voor ‘n00b speelt n00b’ de belangrijkste cabaretprijs voor aanstormend talent: de Neerlands Hoop.

‘n00b speelt n00b’ is 10 november om 22.50 uur bij BNNVARA op NPO 3 te zien en ook te zien op NPO Start.

22 november - Kim Schuddeboom: ‘Ongeschreven’
‘Ongeschreven’ is de eerste avondvullende voorstelling van Kim. Het is een stand-up show pur sang: live, rauw en ongefilterd. Voor sommige mensen niet herkenbaar, maar dat geeft niet. Uit ervaring weet Kim dat je prima kunt functioneren in een omgeving waar je de mensen niet begrijpt. En dat gunt ze iedereen. Waarom zou je proberen anderen te begrijpen als je zelf werkelijk geen idee hebt?

'Ongeschreven’ is 22 november om 22.50 uur bij BNNVARA op NPO 3 te zien en ook te zien op NPO Start.

8 december - Kasper van der Laan: ‘Warm’
Is het cool? Is het chill? Of hot? Nee, het is Warm, de show van Kasper van der Laan. De komiek heeft de afgelopen jaren langs volle zalen getourd en werd met ‘Warm’ genomineerd voor de Poelifinario. Met zijn nieuwe, absurde show keert hij terug en beschouwt hij zichzelf en het publiek als personages in een verhaal voor zijn jonge kind. Na ‘Warm’ voelt de wereld net iets vreemder en vrolijker aan.

'Warm’ is 8 december om 22.00 uur bij BNNVARA op NPO 3 te zien en ook te zien op NPO Start.

15 december - Henry van Loon: ‘Jannie The Showdog’
Toen Henry van Loon zijn hond Jannie kreeg brak niet lang daarna een wereldwijde pandemie uit en zat hij ineens permanent binnen met die nerveuze joekel. Midden in die pandemie werd vervolgens zijn dochter geboren. Een zware tijd, dat zeker. Maar ook een tijd voor bezinning. Tijd om na te denken wat hij écht wilde. En weet je wat dat was? WEG! ON THE ROAD AGAIN! Terug naar jullie.

'Jannie The Showdog’ is 15 december om 22.00 uur bij BNNVARA op NPO 3 te zien en ook te zien op NPO Start.

23 december - Rayen Panday: ‘Focus’
De aandacht die we zoeken is misschien niet helemaal de juiste en de aandacht die we krijgen al helemaal niet. Als we allemaal gelijk zijn, hoe bijzonder zijn we dan nog? Waarom verliezen we ons zo in bijzaken dat we de hoofdzaak vergeten? En hebben Pamela Anderson, Jezus Christus en Rayens kapper iets met elkaar gemeen? Rayen doet een poging om deze en andere grote levensvragen te beantwoorden. Hij slaagt daar niet in, maar dat hoeft ook niet. Hij redeneert op het scherpst van de snede en ontziet zichzelf en zijn publiek daarbij niet. Wat Rayen van zichzelf verlangt, vraagt hij in deze voorstelling ook van de kijker: Focus.

'Focus’ is 23 december om 20.20 uur bij BNNVARA op NPO 3 te zien en ook te zien op NPO Start.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ik Vertrek' (AVROTROS)

Timmerman Marcel Kaldenberg (58) droomt met zijn gezin al jaren van een avontuur in het buitenland. Wanneer hij door een val blijvend geblesseerd raakt, blijft het niet alleen meer bij dromen. Samen met zijn vrouw Sjarive (47) en kinderen Jay (13), Dex (11) en Blu (6) vertrekt hij naar Portugal om een woonhuis met bijgebouw en ruïne om te toveren tot B&B. Bij het aanvragen van de vergunningen belanden Sjarive en Marcel in een complex traject en worden ze van het kastje naar de muur gestuurd. Ondertussen wonen ze al twee jaar in Portugal, kamperen ze in hun eigen huis en is er nog geen steen gelegd.

'Ik Vertrek', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers