Michiel Huisman schittert tijdens avondvullend programma op FilmBox

vrijdag 21 juni 2024

Nederlands grootste Hollywood-ster Michiel Huisman (o.a. 'Rebel Moon', 'Game of Thrones', 'The Other Lamb') bewijst keer op keer dat hij de meest uiteenlopende personages tot leven kan brengen.

Op zaterdag 22 juni staat de avond bij tv-zender FilmBox van 18.40 uur tot 00.15 uur volledig in het teken van de veelzijdige acteur.


In de familiefilm 'Floris' speelt Huisman de kleinzoon van de ridder Floris, bekend van de gelijknamige legendarische tv-serie uit 1969 van Paul Verhoeven. Vervolgens verschijnt de acteur in het naoorlogse kostuumdrama 'The Guernsey Literary Society' als varkensboer op het eiland Guernsey, waar hij een romance krijgt met een schrijfster. Huismans meest duistere kant zien we in de thriller 'The Other Lamb', waarin hij een manipulatieve polygame leider van een groep vrouwen speelt.

Zaterdag 22 juni thema-avond Michiel Huisman op FilmBox:

'Floris' – om 18.40 uur
Michiel Huisman, Birgit Schuurman, Daan Schuurmans, Linda van Dyck en Kees Boot maken hun opwachting in de Nederlandse familiefilm 'Floris' van regisseur Jean van de Velde, die werd bekroond met een Gouden Film award. Het avontuurlijke verhaal toont ook beelden uit de gelijknamige zwart-witserie, waarin Ruter Hauer in 1969 de hoofdrol vertolkte. Floris van Rozemond junior wil, als nakomeling van de beroemde ridder, zijn vader bewijzen dat ook hij een held kan zijn door ervoor te zorgen dat het heilige relikwie met wonderlijke krachten nooit in de verkeerde handen terecht zal komen. Samen met Pi (Birgit Schuurman) neemt Floris het op tegen de Hertogin van Gelre (Linda van Dyck), Van Rossum junior (Daan Schuurmans), Kleine Pier en Sergeant junior (Kees Boot).

'The Guernsey Literary Society' – om 20.30 uur
Vlak na de Tweede Wereldoorlog bezoekt een succesvolle schrijfster (Lily James) uit Londen een excentriek leesgenootschapje op het eiland Guernsey, dat tijdens de oorlog onder de Duitse bezetting stond. Al gauw raakt ze in de ban van een duister oorlogsgeheim én een knappe varkensboer. Een romantische bewerking van de populaire brievenroman The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (de filmtitel werd voor de Nederlandse markt ingekort) met mooie kostuums en decors.

'The Other Lamb' – om 22.35 uur
Een sensuele sektefilm, geregisseerd door de bekroonde Poolse regisseur Malgorzata Szumowska ('In the Name Of') en genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder Beste Film op het San Sebastian International Film Festival. Het leven met de leider Shepherd (Huisman) is het enige dat zijn dochter Selah ooit heeft gekend. Hun zelfvoorzienende gemeenschap maakt geen gebruik van moderne technologie, zit diep verscholen in het bos, ver weg van de moderne samenleving. Shepherd is de mentor en seksbeluste geliefde van de hele groep vrouwen. Tijdens een belangrijk ritueel beleeft Selah bloederige visioenen, waarna ze het bestaan van de gemeenschap ernstig in twijfel trekt.

Wereldwijde faam
De in Amstelveen geboren Michiel Huisman (1981) woont al enige tijd in de Verenigde Staten samen met actrice Tara Elders en hun dochter. Huismans acteercarrière begon met optredens in verschillende Nederlandse tv-series, waaronder 'Goede tijden, slechte tijden' (1998), 'De Co-assistent' (2007 – 2010), 'Bloedverwanten' (2010) en in speelfilms zoals 'Volle Maan' (2002), 'Floris' (2004) en 'Zwartboek' (2006). In 2014 breekt de acteur ook internationaal door met zijn rol als Daario Naharis in de populaire televisieserie 'Game of Thrones'. Sindsdien is hij steeds vaker te zien in bekende internationale producties, waaronder de succesvolle film 'Wild', de miniserie 'The Haunting of Hill House', de thriller '2:22', 'The Other Lamb' en de kersthit 'A Boy Called Christmas'. Ook heeft Huisman een hoofdrol weten te bemachtigen in de actieserie 'Echo 3' van de Oscar-winnende schrijver Mark Boal. In 2024 is hij te zien in het tweedelige sci-fi-epos 'Rebel Moon' van Zack Snyder.

Persbericht FilmBox
https://www.filmbox.nl/

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

De pasgetrouwde en onafscheidelijke Christian en Anastasia genieten samen van hun luxeleven, in de veronderstelling dat ze de duistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten. Maar hun zorgeloze leven wordt al gauw verstoord door Jack Hyde, de ex-baas van Ana, die wraak wil na zijn ontslag. En ook Elena is niet van plan het echtpaar met rust te laten.

'Fifty Shades Freed', film uit 2018 met Dakota Johnson en Jamie Dornan, om 20.30 uur op NET5.

Dossiers