Dit is de winnaar van 'ARIA' seizoen 3

maandag 21 oktober 2024
Foto: Omroep MAX - © Bart van der Putten 2024

Leander Carlier is de winnaar van de MAX-operatalentenjacht 'ARIA'. Zondagavond nam hij het in een spectaculaire finale op tegen medekandidaten Sabra El Bahri Khatri en Nima Pournaghshband.

Tijdens de finale zongen de drie talentvolle finalekandidaten ieder nog één aria, begeleid door het Nationaal Jeugdorkest onder leiding van Leonard Evers. Bariton Leander bracht Mein Sehnen, mein Wähnen uit de opera Die tote Stadt ten gehore. De jury was erg geraakt door zijn optreden en ziet een grote carrière voor hem weggelegd op het podium.


Onthulling Secret Judge
Leander wint een opleiding aan De Opera Studio van De Nationale Opera. Dit is een opleidingstraject waarin jonge zangers - onder artistieke leiding van Rosemary Joshua - klaargestoomd worden voor een internationale operacarrière.

Na wekenlange speculaties werd in de finale de identiteit onthuld van de mysterieuze Secret Judge. Niemand minder dan sopraan Eva-Maria Westbroek, die in haar omvangrijke carrière al verschillende grote titelrollen speelde bij de grote operahuizen over de hele wereld, had dit seizoen de beslissende stem om kandidaten door te laten naar de volgende ronde.

Maatwerk
Op maandag 21 oktober om 14.00 uur vertelt winnaar Leander over zijn deelname aan 'ARIA' in het NPO Klassiek-programma 'Maatwerk'. ARIA is een coproductie van Omroep MAX en MediaLane waaraan de Nationale Opera heeft bijgedragen

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ik Vertrek' (AVROTROS)

Timmerman Marcel Kaldenberg (58) droomt met zijn gezin al jaren van een avontuur in het buitenland. Wanneer hij door een val blijvend geblesseerd raakt, blijft het niet alleen meer bij dromen. Samen met zijn vrouw Sjarive (47) en kinderen Jay (13), Dex (11) en Blu (6) vertrekt hij naar Portugal om een woonhuis met bijgebouw en ruïne om te toveren tot B&B. Bij het aanvragen van de vergunningen belanden Sjarive en Marcel in een complex traject en worden ze van het kastje naar de muur gestuurd. Ondertussen wonen ze al twee jaar in Portugal, kamperen ze in hun eigen huis en is er nog geen steen gelegd.

'Ik Vertrek', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers