KRO-NCRV reist met vanlifers mee door Europa op zoek naar liefde

maandag 21 oktober 2024

De nieuwe KRO-NCRV-serie 'Onderweg Naar Liefde' volgt zeven enthousiaste singles die met hun huis op wielen de hele wereld rondrijden. Het liefst zouden deze vanlifers dit vrije bestaan met iemand willen delen.

Dus gaan ze op date, tijdens hun roadtrip naar een Europese bestemming. Onderweg naar liefde is het nieuwe datingprogramma waarbij indrukwekkende, romantische plekken in Europa het decor zijn van avontuurlijke en intieme, maar ook ongemakkelijke, dates. Hoe vinden ze het om ineens samen in een camper te daten, met minder comfort en privacy dan ze gewend zijn?


De vanlifers kiezen uit de aanmeldingen zelf een aantal dates uit en daarnaast selecteert een klein comité van vrienden en/of familieleden één of twee extra dates die onderweg klaarstaan als verrassing. De singles eindigen hun reis op de liefdesbestemming: een prachtige locatie aan het eind van hun route waar zij hopen aan te komen met een potentiële nieuwe liefde.

Het leven als vanlifer en dates op de route
De dates stappen in op verschillende, verrassende momenten en reizen met de vanlifer mee door Europa. Hierbij ontdekken ze niet alleen of er sprake is van liefde, maar ook of dit leven bij hen past. Want vanlife kan ook een primitieve kant hebben, waarbij je door de beperkte ruimte bijvoorbeeld soms buiten moet douchen en opgevouwen op een bed moet slapen. Hoe verloopt een datingavontuur in zo’n kleine ruimte? Waar ga je je behoefte doen als misschien wel de liefde van je leven naast je zit? Waar was je jezelf als je in de middle of nowhere staat? En slaat de stemming om als er geen plekje gevonden wordt als de avond begint te vallen?

De date heeft de vrijheid om op te stappen wanneer hij of zij wil, dus als er geen klik is. Ook de vanlifer kan beslissen dat het er niet in zit, waardoor het liefdesavontuur eindigt. Er kunnen meerdere dates tegelijk meereizen, waardoor de vraag wie waar slaapt met grote regelmaat actueel is.

Dit zijn de zeven kandidaten:

Dave (32) – Italië
Na een reis in een gehuurde bus was Dave meteen verkocht: dit was het leven voor hem. Niet lang daarna kocht hij zijn eigen bus en bouwde hem volledig om. Als fotograaf zwerft hij door Europa, altijd op zoek naar dat ene perfecte plaatje. Maar er ontbreekt nog iets: hij zoekt een vriendin die zijn passie voor fotografie én het vrije busleven deelt.

Walter (43) - Frankrijk
Walter, een Haagse gymleraar met een hart voor de zee, is op zijn gelukkigst als hij op zijn surfplank in het water ligt. Drie jaar geleden gooide hij zijn leven om en kocht een bus om de ultieme vrijheid te ervaren. Hij zoekt een vrouw die hem een beetje kan uitdagen – een pittige dame die niet bang is om haar mening te geven. Maar niet té dominant, want zijn zachte karakter raakt dan snel overweldigd.

Marieke (35) – Zuid-Spanje
De spontane Marieke verruilde Nederland voor het zonnige Portugal en geniet volop van haar eigen paradijsje onder de zon. Zes jaar geleden werd ze verliefd op vanlife toen ze haar eerste camper kocht. Maar de afgelopen vijf jaar is ze single, en volgens haar is dat veel te lang. Ze droomt ervan een gezin te stichten, maar ja, daar heeft ze natuurlijk wel een leuke man voor nodig. Om haar liefde te vinden, heeft ze ervoor gekozen om door het prachtige Zuid-Spanje te reizen.

Martijn (43) - Portugal
Martijn weet precies wat hij zoekt: een vrouw die aansluit bij zijn levensstijl en met wie hij rust én vrijheid kan delen. Tantra, ademwerk, yoga en meditatie zijn belangrijke pijlers in zijn leven. Vijf jaar geleden ging hij met pensioen en sindsdien reist hij de wereld over, altijd op zoek naar nieuwe ervaringen. Met zijn hart op de tong zegt hij waar het op staat, eerlijk en zonder omwegen.

Marion (64) – Spanje
Vijfendertig jaar geleden besloot Marion ons koude kikkerland te verlaten en naar het zonovergoten Spanje te verhuizen. Daar begon haar avontuur in de reiswereld: ze werd hoteldirecteur en zette drie eigen hotels op, waaronder een kasteelhotel. Maar twee jaar geleden besloot ze het roer om te gooien. Ze kocht een bus en trok de wereld in, want: “Met vanlife ontmoet je veel meer mensen dan wanneer je in een hotel slaapt.” Na zeven jaar single te zijn, zoekt Marion nu een man die net zo flexibel is als zij, initiatief toont en met haar op avontuur wil.

Joeri (30) - Oostenrijk
De Brabantse Joeri is een echte levensgenieter die houdt van sport en avontuur. Of hij nu surft, snowboardt, wakeboardt of duikt, niets is te gek voor hem. Met zijn bus staat hij het liefst off-grid om de vrijheid in haar puurste vorm te ervaren, maar toch mist hij iets… Het lijkt hem geweldig om deze avonturen met een vriendin te delen.

Marieke (25) - Noorwegen
De jonge Marieke voelt zich helemaal thuis in het koude Zweedse Lapland, waar ze 8 tot 10 maanden per jaar als gids werkt. In haar vrije maanden reist ze graag met haar bus door Scandinavië en brengt ze tijd door met haar familie in Noord-Holland. De liefde vinden blijkt lastig – in de verre, koude uithoeken van het noorden is het aanbod aan potentiële partners dun bezaaid. Toch blijft ze hopen op een jongen die volwassen is, initiatief neemt en net zo avontuurlijk is als zij.

In 'Onderweg Naar Liefde' volgen we de zoektocht naar de liefde van deze zeven vanlifers. Wie stapt er bij hen in de bus en wordt een bijrijder voor het leven?

Morgen kan liever
KRO-NCRV heeft liefde hoog in het vaandel. Met programma’s als 'Onderweg Naar Liefde', 'Boer zoekt Vrouw en 'Welkom bij de Familie!' helpt de omroep mensen een handje in de zoektocht naar liefde. 'Onderweg Naar Liefde' wordt geproduceerd door Tuvalu Media in samenwerking met KRO-NCRV.

'Onderweg Naar Liefde', vanaf maandag 11 november om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3 en NPO Start en NPO Plus.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ik Vertrek' (AVROTROS)

Timmerman Marcel Kaldenberg (58) droomt met zijn gezin al jaren van een avontuur in het buitenland. Wanneer hij door een val blijvend geblesseerd raakt, blijft het niet alleen meer bij dromen. Samen met zijn vrouw Sjarive (47) en kinderen Jay (13), Dex (11) en Blu (6) vertrekt hij naar Portugal om een woonhuis met bijgebouw en ruïne om te toveren tot B&B. Bij het aanvragen van de vergunningen belanden Sjarive en Marcel in een complex traject en worden ze van het kastje naar de muur gestuurd. Ondertussen wonen ze al twee jaar in Portugal, kamperen ze in hun eigen huis en is er nog geen steen gelegd.

'Ik Vertrek', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers