'70 jaar TV: Achtergronden bij het Nieuws' op NPO 2

zaterdag 2 oktober 2021

Al zeventig jaar nemen de verslaggevers van de actualiteitenrubrieken de kijker mee op reis. In binnen- en buitenland. Van de val van Saigon tot de bonnetjesaffaire in Den Haag.

Presentator Sven Kockelmann leidt de kijker in het KRO-NCRV programma '70 jaar TV: Achtergronden bij het Nieuws' langs opvallende en bijzondere fragmenten van de vele reportages die de afgelopen jaren werden gemaakt. Kritisch, tegels lichtend, registrerend, stuitend op misstanden en prachtige verhalen


We duiken de geschiedenis in van de rijke historie en zien hoe de wereld soms razendsnel veranderd en soms ook verrassend gelijk blijft. Zo registreren de camera’s van Avro’s Televizier al in de jaren zeventig hoe boze Nederlanders molotovcocktails gooien naar de huizen van arbeidsmigranten. Een rijke historie vol prachtige momenten. Van de filmische beelden van de bouw van de Berlijnse muur tot het verdriet van de dwaze moeders op de Playo del Mayo. En van de zaak rond oorlogsmisdadiger Menten tot eerste taboedoorbrekende reportages over de ziekte Aids. Onder anderen Koos Postema, Catherine Keyl, Fons van Westerloo, Liesbeth Staats en Gijs Rademakers blikken terug en kijken vooruit op 70 jaar TV journalistiek. Zij vertellen over de impact die het maken van deze bijzondere verhalen heeft gehad op hen en de maatschappij.

'70 jaar TV: Achtergronden bij het Nieuws', zondag 3 oktober om 22.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers