96ste Oscars live op FilmBox met host Jimmy Kimmel

dinsdag 30 januari 2024

Nederlandse kijkers kunnen ook dit jaar de hele Oscar-ceremonie® exclusief live beleven op FilmBox. Op zondag 10 maart is de presentatie van de prestigieuze award show voor de vierde keer in handen van host en comedian Jimmy Kimmel.

Een primeur dit jaar is het eerdere aanvangstijdstip in Hollywood: om 23.30 uur Nederlandse tijd begint de pre-show met de rode loper en vanaf middernacht is de live show te volgen. Wie liever vroeg gaat slapen kan uitkijken naar een uitgebreide samenvatting op maandag 11 maart en dinsdag 12 maart om 20.30 uur. De genomineerden zijn inmiddels bekend: 'Oppenheimer' (dertien nominaties), 'Killers of the Flower Moon' (tien nominaties), 'Poor Things' (elf nominaties) en 'Barbie' (acht nominaties) zijn de grootste kanshebbers.


Oscar®-waardige films op FilmBox, Film1 en CANAL+
Vanaf 5 maart kunnen filmfans dagelijks om 20.30 uur bij FilmBox terecht voor Oscar®-waardige films. Met als kers op de taart op zondag 10 maart vanaf 17.45 uur drie sterke films, 'Rain Man', 'Vicky Cristina Barcelona' en het Belgisch-Nederlandse 'Close'. De Oscargenomineerde tranentrekker 'Close' brengt de verwoestende gevolgen van pestgedrag onder kinderen in beeld. Het drama, dat deels in Nederland is opgenomen, won meer dan vijftig awards op internationale filmfestivals.

Film1 staat op 10 maart ook met drie films in het teken van de Oscars, waaronder om 20.30 uur tweevoudig Oscar®-winnaar 'The Whale' over een extreem zwaarlijvige vader gespeeld door Brendan Fraser (Oscar®-winnaar beste hoofdrol). Daar voorafgaand zijn om 18.50 uur 'The Wife' met de Oscargenomineerde Glenn Close en vervolgens om 22.25 uur 'Sisi & Ich' met de Oscargenomineerde Sandra Hüller ('Anatomy of a Fall') te zien.

Op CANAL+ Action spelen in het veelvuldig genomineerde 'The Wolf of Wall Street' op 10 maart om 20.30 uur 'Killers of the Flower Moon'-ster Leonardo DiCaprio en 'Barbie'-ster Margot Robbie de hoofdrol in het verhaal over de extravagante beurshandelaar Jordan Belfort. Last but not least: de absurd-komische zevenvoudige Oscar-winnaar 'Everything Everywhere All at Once' is vanaf 24 maart te streamen bij CANAL+ en gaat op dezelfde dag om 20.30 uur in première op CANAL+ Action.

FilmBox in basispakket tien providers
Bij basiszender FilmBox kunnen filmfanaten altijd ongestoord reclamevrije films kijken, met als wekelijks hoogtepunt een ijzersterke ‘Film van de Week’ op maandagavond om 20.30 uur. De zender is beschikbaar in het basispakket van Ziggo (kanaal 100), Canal Digitaal (kanaal 14), DELTA (kanaal 34), Caiway (kanaal 22), Online.nl (kanaal 14), Kabelnoord, Plinq, SKP, Trined en Breedband Helmond.

Uitzendschema Oscars® op FilmBox:

Zon 10 maart, 23.30 uur – 00.00 uur  OSCAR RED CARPET LIVE 2024
Ma 11 maart, 00.00 uur - 3.00 uur ACADEMY AWARDS LIVE 2024
Ma 11 maart, 20.30 uur HIGHLIGHTS ACADEMY AWARDS 2024
Din 12 maart, 20.30 uur HIGHLIGHTS ACADEMY AWARDS 2024

Persbericht FilmBox
https://www.filmbox.nl/

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers