A New Story Live On Stage: Netflix presenteert exclusieve theaterversie 'Stranger Things: The First Shadow'

woensdag 1 maart 2023
Foto: © Netflix 2022

Netflix kondigt de komst aan van een exclusieve theaterversie van 'Stranger Things'. Naar een origineel verhaal van de Duffer Brothers, Jack Thorne en Kate Trefry, krijgt 'Stranger Things: The First Shadow' eind 2023 zijn wereldpremičre in het Phoenix Theatre in het Londense West End.

Het nieuwe theaterstuk is geschreven door Kate Trefry, schrijver en producer van de tv-serie 'Stranger Things', en vindt zijn oorsprong in de mythologie en wereld van het wereldwijde Netflix-fenomeen.


Over 'Stranger Things: The First Shadow'
Hawkins, 1959: een doodnormaal stadje met gewone zorgen. De auto van de jonge Jim Hopper wil niet starten, de zus van Bob Newby neemt zijn radioshow niet serieus en Joyce Maldonado wil gewoon afstuderen en de stad uit. Wanneer de nieuwe student Henry Creel arriveert, ontdekt zijn familie dat een nieuwe start niet zo eenvoudig is... en dat het verleden je altijd blijft achtervolgen.

'Stranger Things: The First Shadow' wordt geproduceerd door Netflix en Sonia Friedman Productions. De regie is in handen van Stephen Daldry met Justin Martin als co-regisseur. De Duffer Brothers fungeren als creatieve producenten, met 21 Laps als associate producer.

Dit nieuwe theateravontuur, tot leven gebracht door een meermaals bekroond creatief team, wordt met high end technologieën naar een geheel nieuwe dimensie getild. Het brengt je terug naar het begin van het 'Stranger Things' verhaal - en bevat mogelijk de sleutel tot het einde.

Kaarten voor de theatershow gaan dit voorjaar in de verkoop. Fans kunnen zich vanaf nu registeren voor priority access via strangerthingsonstage.com. Meer informatie over de kaartverkoop, het speelschema, het volledige creatieve team en de cast worden op een later moment bekendgemaakt.

'Stranger Things', gecreëerd door de Duffer Brothers, debuteerde op 15 juli 2016 op Netflix. Het vierde seizoen (uitgebracht in 2022) staat met 1,35 miljard kijkuren op #1 in de Netflix Most Popular English TV-lijst. Het derde seizoen dat in 2019 werd uitgebracht staat nog steeds op #6 met 582,1 miljoen kijkuren. De serie heeft wereldwijd meer dan 70 awards gewonnen, waaronder Emmy's en de Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series, en is genomineerd voor meer dan 230 prijzen. Onlangs werd het recordbrekende vierde seizoen van 'Stranger Things' lovend ontvangen tijdens het grootste premièreweekend voor een Engelstalige tv-show op Netflix ooit.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers