Amazon Prime Video's 'De Oost' genomineerd voor vijf Gouden Kalveren

woensdag 29 september 2021

Gisteren zijn tijdens de 41e editie van het Neder­lands Film Festival de Gouden Kalv­eren-nomi­naties bekendgemaakt. Amazon Prime Video is trots om aan te kondigen dat 'De Oost' voor maar liefst vijf Gouden Kalveren genomineerd is. De uitreiking zal plaatsvinden op 1 oktober.

- Beste Film: Sander Verdonk, Julius Ponten, Shanty Harmayn, Benoit Roland en Jim Taihuttu (productie)
- Beste Hoofdrol Speelfilm: Martijn Lakemeier
- Beste Muziek: Gino Taihuttu
- Beste Montage: Mieneke Kramer en Emiel Nuninga
- Beste Bijrol Speelfilm: Jim Deddes


'De Oost' is geregisseerd door Jim Taihuttu ('Wolf', 'Rabat'), met in de hoofdrollen Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari ('Wolf', 'Aladdin') en 'Shooting Star' Martijn Lakemeier ('Oorlogswinter', 'Hollands Hoop').

Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

'De Oost' is te bekijken op Amazon Prime Video.

Persbericht BOBBERY AMSTERDAM/Prime Video
https://www.primevideo.com/
Meer artikels over Amazon Prime Video

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers