Bart Chabot, Kader Abdolah en Marion Bloem lezen 'Nationale Voorleeslunchverhalen' voor bij MAX

vrijdag 30 september 2022
Foto: © Chris van Houts/Omroep MAX 2022

Op Nationale Ouderendag zendt MAX maar liefst drie Nationale Voorleeslunchverhalen uit. Dit jaar zijn Bart Chabot, Kader Abdolah en Marion Bloem in de pen geklommen om de verhalen van 2022 te schrijven en voor te lezen. De verhalen worden vrijdag 7 oktober om respectievelijk 11.35, 12.20 en 13.20 uur uitgezonden bij MAX op NPO 1.

Het is de tiende editie van de Nationale Voorleeslunch. Ter gelegenheid van dit jubileum schrijven maar liefst drie auteurs dit jaar een speciaal Voorleeslunchverhaal; Bart Chabot, Kader Abdolah en Marion Bloem. Deze gloednieuwe verhalen worden door de schrijvers zelf voorgelezen op Nationale Ouderendag. Op 7 oktober lezen bekende en onbekende Nederlanders ouderen voor in bibliotheken en zorginstellingen. Door de verhalen op televisie uit te zenden, kunnen ook ouderen die aan huis gebonden zijn meegenieten.


Met het organiseren van de Nationale Voorleeslunch wil de Leescoalitie zoveel mogelijk ouderen laten genieten van mooie verhalen. Ze geven ontspanning en vaak aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen.

Over de auteurs
Bart Chabot (1954) is dichter, schrijver en podiumdier. Hij schreef onder meer een vierdelige biografie over Herman Brood en stond in 1989 voor het eerst in het theater met Remco Campert en Jan Mulder. In 2021 verscheen Hartritme, het vervolg op Mijn vaders hand. Kader Abdolah (1954) is een Perzisch-Nederlandse schrijver en columnist. Hij publiceerde een reeks romans en verhalenbundels, die in dertig landen zijn uitgegeven. Zijn bekendste boeken zijn Spijkerschrift (2000), Het huis van de moskee (2005), De boodschapper en De Koran (2008). Marion Bloem is schrijver, filmmaker en beeldend kunstenaar. In 1983 brak zij door met haar romandebuut Geen gewoon Indisch meisje en de documentaire Het land van mijn ouders. Bloem ontving voor haar werk verscheidene bekroningen.

Podcast
De verhalen verschijnen vanaf vrijdag 7 oktober ook als podcast. Deze is te beluisteren via alle podcastapps en MAXVandaag.nl/podcast.

'Nationale Voorleeslunch met Bart Chabot', vrijdag 7 oktober om 11.35 uur vanaf MAX op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Programma waarin Beau van Erven Dorens iedere aflevering twee bijzondere gasten ontvangt in het prachtige Toscane. Beau neemt zijn gasten mee op pad, met de glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en weelderige wijngaarden als decor. De ideale setting voor boeiende gesprekken en leuke activiteiten. Beau ontvangt Davina Michelle en Edwin Evers.

'Casa Di Beau', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers