Beleef heerlijke feestdagen samen met SBS6

dinsdag 6 december 2022

Onder het genot van de beste muziek gezellig samen zijn, spelletjes spelen, oliebollen eten, terugblikken op 2022 en proosten op het nieuwe jaar. Daarvoor kan televisiekijkend Nederland bij SBS6 terecht, want vanaf december staat SBS6 volledig in het teken van de feestdagen.

Na een week 'De Top 4000 Muziekquiz' met Gerard Ekdom, kunnen we vanaf de kerstdagen genieten van 'Kerst met de familie Meiland', 'De Alleskunner VIPS Kerstspecial', 'Kerst met de familie Gillis' en mooie jaaroverzichten van 'Shownieuws'. Ook wordt de algemene kennis getest in 'De Quiz van het Jaar', dit jaar gepresenteerd door Harm Edens, en 'De Grote Gezondheidsquiz' met Wendy van Dijk. In 'De Staatsloterij Beste Oliebollenbakker van Nederland' test Kees Tol voor ons de beste oliebol. Op 31 december tuigen de heren van 'Vandaag Inside' voor de gelegenheid een Oudejaarsspecial op en tellen we met Rob Kemps in de 'Ik hou van Holland Oudejaarsspecial' af naar 00.00 uur. Met de tv-première van 'Najib Amhali': Waar was ik? op 1 januari beginnen we het jaar met een lach.


'De Top 4000 Muziekquiz' – Maandag 19 t/m vrijdag 23 december om 21.30 uur
De grootste en meest gevarieerde hitlijst van Nederland in spelvorm is terug met een derde seizoen. Quizmaster en radio-dj Gerard Ekdom ontvangt duo’s van bekende Nederlanders in zijn knusse chalet. Dit jaar zijn onder meer rapper Donnie, Jamie Westland, Spike, John de Bever, Jaap Reesema en Irene Moors te gast. 'De Top 4000 Muziekquiz' staat volledig in het teken van de Top 4000 op Radio 10.

'Kerst met de familie Meiland' – Zaterdag 24 december om 20.30 uur
De familie Meiland gaat aan boord van een heuse cruise om de Middellandse Zee te bevaren. Gelukkig verruilen ze regelmatig de zeebenen voor een bezoek aan land, waar in Barcelona aan de voet van Gaudi’s Sagrada Familia kerstpresentjes worden aangeschaft. Zal de familie de boot wel halen bij het zien van al dat moois?

'Shownieuws' – Zaterdag 24 december t/m zondag 1 januari om 23.00 uur
Van de Olympische Winterspelen, wereldkampioen F1 Max Verstappen en het WK in Qatar, tot het overlijden van Queen Elizabeth, de bedreigingen aan het adres van onze eigen Prinses Amalia en BN’ers die dit jaar meer dan ooit in aanraking kwamen met justitie. 'Shownieuws' biedt live, naast de dagelijkse actualiteiten, van diverse thema’s mooie jaaroverzichten én een vooruitblik op het nieuwe jaar.

'De Alleskunner VIPS Kerstspecial' – Zondag 25 december om 20.30 uur
Het populaire programma 'De Alleskunner VIPS' krijgt een kerstspecial. In een extra lange uitzending strijden onder meer Patricia Paay, Dafne Schippers, Barry Paf, Eva Simons, Tim Coronel, Jamie Trenité en Tommie Christiaan om de kerstalleskunner te worden!

'Kerst met de familie Gillis' – Maandag 26 december om 20.30 uur
Het is de laatste kerst in de villa in Neerpelt. Peter heeft bedacht dat dit onvergetelijk en groots moet worden. Inclusief metershoge nepbomen, verlichting, een sneeuwmachine, een arrenslee en een heuse ijsbaan in de voortuin. Bovendien vindt hij het de hoogste tijd voor een kerstfamilieweekend. Tijdens het bezoek aan de kerstmarkt in Essen krijgt Peter het lumineuze idee om een kerstclip op te nemen met de hele familie.

'De Quiz van het Jaar' – Dinsdag 27 december om 20.30 uur
Voor dit nieuwe seizoen van 'De Quiz van het Jaar' blikken we aan de hand van fragmenten terug op 60 nieuwsfeiten. Hoeveel weten we nog van het jaar 2022? Dit jaar wordt de eindejaarsquiz gepresenteerd door Harm Edens en gaan vier nieuwe BN’ers de strijd met elkaar aan.

'De Grote Gezondheidsquiz' – Woensdag 28 december om 20.30 uur
Rond de thema’s voeding, lichaam, mentaal en bewegen krijgen twee teams van BN’ers fysieke spellen, vragen, stellingen, feiten en fabels voor hun kiezen, die door Maarten Steendam middels uitslagen van het 'Hart van Nederland'-panel worden onderbouwd. 'De Grote Gezondheidsquiz' wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk en uiteraard kan er weer vanaf de bank meegespeeld worden.

'De Staatsloterij Beste Oliebollenbakker van Nederland' – Donderdag 29 december om 21.30 uur
Op oudejaarsdag staan duizenden mensen door heel het land in de keuken, garage of schuur te bakken voor familie, vrienden of buren. Maar wie bakt de beste oliebol? Kees Tol sluit het jaar af met een gezellige en warme winteravondshow waarin de zes finalisten strijden om de titel 'Staatsloterij Beste Oliebollenbakker' van Nederland.

'Home Alone' en 'Home Alone 2: Lost in New York' – Vrijdag 30 december om 18.20 en 20.30 uur
Uiteraard mogen deze klassiekers ook dit jaar niet ontbreken. Hoe redt de achtjarige Kevin McAllister zich als hij, tot twee keer toe, met kerst door zijn familie wordt achtergelaten?

'Vandaag Inside Oudejaarsspecial' – Zaterdag 31 december om 20.00 uur
Tijdens de Oudejaarsspecial van 'Vandaag Inside' bespreken Wilfred, Johan en René de hoogte- en dieptepunten van 2022 en kijken zij vooruit naar het nieuwe jaar. Uiteraard met de nodige humor en bijzondere invalshoeken. De gasten zijn onder meer Merel Ek, Hélène Hendriks, Pieter Cobelens, Raymond Mens, Bas Nijhuis, Roxane Knetemann en Ben van der Burg.

'Ik hou van Holland Oudejaarsspecial' – Zaterdag 31 december om 22.00 uur
Rob Kemps en teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Leo Alkemade worden tijdens deze gezellige oudejaarsavond vergezeld door zes BN’ers. Samen wagen ze zich aan vele klassieke 'Ik Hou van Holland'-spellen die speciaal in een feestelijk jasje zijn gestoken en uiteraard mag er weer luidkeels gezongen, geschreeuwd en geraden worden. Welk team weet vlák voor het nieuwe jaar de mooiste prijzen voor zijn vak binnen te slepen?

'Najib Amhali: Waar was ik?' – Zondag 1 januari om 20.00 uur
De tv-première van de theatershow 'Najib Amhali: Waar was ik?' geeft antwoord op de vraag waarom Najib genoodzaakt was zijn shows te cancelen. Met veel persoonlijke verhalen, heel veel humor en oude bekenden.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

5 augustus 2010. De goud- en kopermijn in het Chileense Copiapó stort in en 33 mijnwerkers komen vast te zitten op zo'n 700 meter onder de aardbodem. Het is het begin van een ware overlevingsstrijd, terwijl er boven met man en macht wordt gewerkt om de mijnwerkers zo snel mogelijk te bevrijden. Buiten de mijn bouwt de zus van een van de mijnwerkers een 'kamp van de hoop', voor de families van 'de 33'.

'The 33', om 22.20 uur op Net5.

Dossiers