Belgisch programma 'Down the Road' dit kwartaal hoogst gewaardeerd bij NPO

dinsdag 12 oktober 2021

Op NPO Start en NPO Plus is alles te zien dat de publieke omroep te bieden heeft. Via verschillende collecties, themapagina's en kijklijsten word je als kijker wegwijs gemaakt in het uitgebreide aanbod. Om het de kijker nog makkelijker te maken om een keuze te maken, publiceert NPO vanaf nu toplijstjes met de hoogst gewaardeerde programma's in verschillende genres door het Nederlandse publiek.

De volgende programma's zijn de hoogst gewaardeerde programma's van afgelopen juli, augustus en september, volgens onafhankelijk onderzoek in opdracht van NPO.


Hoogst gewaardeerde programma's (overall) Q3

1. 'Down The Road' (BNNVARA, juli/augustus)
2. 'Podium Witteman' (NTR, 5 september)
3. 'TV monument Peter R. de Vries' (MAX, 16 juli)
4. 'Alleen tegen de staat' (BNNVARA, 20 september)
5. 'Reizen Waes' (VPRO, juli)

Hoogst gewaardeerde series Q3

1. 'Dertigers' (BNNVARA, augustus/september)
2. 'Swanenburg' (KRO-NCRV, 19 augustus)
3. 'Heksejakt' (KRO-NCRV, augustus)

Hoogst gewaardeerde documentaires/human interest programma's Q3

1. 'Down The Road' (BNNVARA, o.a. 24 augustus)
2. 'Alleen tegen de staat' (BNNVARA, 20 september)
3. 'Ik mis je' (EO, juli)

Hoogst gewaardeerde kunst- en cultuurprogramma's Q3

1. 'Podium Witteman' (NTR, 5 september)
2. 'Chansons!' (BNNVARA, september)
3. 'Uur van de Wolf – Maria by Callas' (NTR, 4 juli)

Het Media Appreciatie Panel (MAP), uitgevoerd door GfK in opdracht van NPO Publieksonderzoek, geeft inzicht in de waardering voor televisie- en radioprogramma’s. Van de 10 grootste televisiezenders in Nederland worden dagelijks vrijwel alle uitzendingen beoordeeld. Voor radio worden periodiek de radioprogramma’s van de grootste zenders beoordeeld.

Het onderzoek is op dagniveau representatief voor de Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder. De panelleden geven hun waardering voor de programma’s die ze gisteren hebben gekeken en/of geluisterd, zowel live als uitgesteld. Ze drukken hun waardering uit in een rapportcijfer en geven daar (facultatief) een toelichting bij. Hierdoor is twee dagen na uitzending de mening van de kijkers/luisteraars van een programma beschikbaar.

Het Media Appreciatie Panel bestaat uit n=8.000 respondenten. De gemiddelde dagrespons ligt tussen de 3.200 en 4.400 respondenten, maar bedraagt minimaal n=3.000. Deze netto dagsteekproef wordt gewogen volgens de MOA Gouden Standaard en is daarmee representatief voor de Nederlandse bevolking op de variabelen geslacht, leeftijd, opleiding en regio.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers