Bente Fokkens, Douwe Bob, Fenna Ramos treden op tijdens KRO-NCRV's 'Kerst met de Zandtovenaar'

vrijdag 2 december 2022
Foto: KRO-NCRV - © Willem Jan de Bruin 2022

Op zondag 11 december vindt in het culturele hart van Amsterdam de opnames plaats van 'Kerst met de Zandtovenaar'. Vanuit de Melkweg én de omliggende Leidsebuurt Theaterbuurt wordt door zandtovenaar Gert van der Vijver het bijzondere kerstverhaal van Jozef en Maria met zand tot leven gewekt.

Dit jaar wordt het verhaal van 'Kerst met de Zandtovenaar' verteld door Kim-Lian van der Meij, afgelopen jaar vertolkte zij de rol van Maria Magdalena in KRO-NCRV's 'The Passion'. Deze 11e editie is er naast het traditionele kerstverhaal van de geboorte van Jezus ook een moderne verhaallijn over een gezin uit Nederland dat Kerst viert. De personages aan tafel hebben verschillende achtergronden en hiermee zien we dat een verhaal van ruim 2000 jaar geleden gebeurtenissen heeft die anno 2022 nog steeds heel herkenbaar zijn. De zandtovenaar verbindt op een originele en bijzondere wijze het heden en verleden aan elkaar.


KRO-NCRV vindt het belangrijk om dit eeuwenoude verhaal uit de bijbel op een eigentijdse wijze voor jong en oud aantrekkelijk te maken. Tijdens dit muzikale familieprogramma treden de volgende artiesten op: actrice Fenna Ramos, singer-songwriter Douwe Bob (en The Blue Grass Boogiemen), zangeressen Sterre Koning en Bente Fokkens, de jonge violiste Sanne Lam en Ammar, de Nederlandse volkszanger van Turkse afkomst. Ammar ging viral met een video waarin hij een nummer van André Hazes zong in de kebabzaak van zijn achterneef. Voor 'Kerst met de Zandtovenaar' zingt hij het nummer 'Met Kerst ben ik alleen'. Terwijl de artiesten traditionele en moderne kerstliedjes zingen, maakt de zandtovenaar adembenemende zandtekeningen.

'Kerst met de Zandtovenaar' wordt geproduceerd door The Media Brothers in opdracht van KRO-NCRV. De uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Leidsebuurt Theaterbuurt Amsterdam en de Protestantse Kerk Nederland.

'Kerst met de Zandtovenaar' staat al jaren hoog in de kijkcijferlijsten en wordt tijdens de komende feestdagen maar liefst vijf keer uitgezonden.

'Kerst met de Zandtovenaar', zaterdag 17 december om 18.15 uur, woensdag 21 december om 16.00 uur en zaterdag 24 december om 19.50 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp. Op zondag 25 december om 12.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 en maandag 26 december om 13.55 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers