'Bijbelen met Sterren': Bas Ragas, Ans Markus en Desray aan de slag met Bijbelteksten

zaterdag 25 november 2023
Foto: © Evangelische Omroep 2023

Het meest gelezen boek ter wereld staat centraal in het nieuwe EO-programma 'Bijbelen met Sterren'. Ans Markus, Bas Ragas en Desray gaan onder leiding van de Amelandse dominee Anne-Meta Kobes aan de slag met Bijbelteksten.

In een sfeervolle villa aan de rand van bos en heide gaan ze met elkaar in gesprek over Bijbelteksten, hun eigen leven en hoe de eeuwenoude teksten nu actueel zijn. Elk hebben ze een eigen tekst meegenomen die verband houdt met hun levensverhaal én ze krijgen een persoonlijke Bijbeltekst waarover ze met elkaar in gesprek gaan.


In het tuinhuisje bij de villa voert dominee Anne-Meta ondertussen ook persoonlijke gesprekken met de deelnemers. Ieder heeft zijn eigen relatie met dit oude boek. Bas Ragas bereidt een voorstelling over de Bijbel voor, en wil Nederland laten weten hoe belangrijk de verhalen nu nog zijn. Ans Markus heeft Christusfiguren geschilderd nadat ze in Jeruzalem was. De Bijbelse verhalen leerde ze kennen op de zondagsschool en hebben haar nooit losgelaten. De Bijbel vindt ze een ingewikkeld boek. Desray maakte in de EO gospel-zangwedstrijd Amazing Grace kennis met het christelijk geloof. Desray won deze show en is nieuwsgierig geworden naar de verhalen die in het geloof centraal staan. Ze wil zich graag laten verrassen.


Anne-Meta Kobes
Aan dominee Anne-Meta Kobes de taak om alle verschillende levensverhalen en vragen te verbinden met Bijbelse verhalen. Is er een boodschap voor iedereen of zijn de oude verhalen toch te oud en te moeilijk? Anne-Meta Kobes is dominee op Ameland. Ze werkt daar in een kleine hechte gemeenschap. Voor Bijbelen met sterren nam ze de boot en verruilde ze de pastorie op het eiland voor de villa bij de heide om de verhalen van de BN-ers te horen én om hen te begeleiden in hun Bijbelse zoektocht. Er wordt gelachen, gemijmerd, gefilosofeerd en zelfs gezongen in de villa.

Uit beeld
EO-eindredacteur Tom Mikkers: 'Het meest gelezen boek ter wereld is in Nederland voor veel mensen helaas een gesloten boek. Deze serie is bedoeld om dat te veranderen. In 'Bijbelen met Sterren' willen we de relevantie van de Bijbel laten zien. Het is met name gericht op mensen bij wie het boek uit beeld is geraakt of die er nog niet bekend mee zijn...'

'Bijbelen met Sterren' is een samenwerking van de EO met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap en is vanaf zondag 26 november vier zondagavonden te zien om 23.15 uur op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers