BNNVARA verrast ook dit najaar met pakkende documentaires

zondag 18 september 2022

Documentaire-liefhebbers kunnen dit najaar weer volop genieten van pakkende documentaires bij BNNVARA. Hieronder een selectie.

'2Doc: De DS Keyzer'
Maandag 19 september om 22.30 uur op NPO 2


Na veertig jaar is het pand van de beeldbepalende DS-garage in Amsterdam verkocht. Het is een helse klus om alle in de jaren bewaarde auto-onderdelen in te pakken voor de verhuizing. Maar nog lastiger is het om autoliefhebbers en vaste klanten van de garage, te moeten vertellen dat ze hun ‘hangplek’ kwijt zullen raken. Zij kwamen langs voor raad en daad, voor onderdelen die niet meer te krijgen zijn, of een bak koffie en een goed gesprek over hun troetelauto met garagist David Kostelijk of zijn helpers. Deze mannen met handen die altijd zwart zijn van de olie, houden het niet droog als ze zien dat het afscheid onvermijdelijk is. Een film over mannen die voor hun auto’s en elkaar zorgen.

Regie: Doret van der Sloot
Producent: Wieger Wielinga
Gewonnen prijzen: o.a. New York International Film Awards, Houston International Film Awards, Los Angeles Film Festival Awards, London Independent Film Festival Awards en Milan Gold Awards.

'Ongepland'
Dinsdag 27 september om 23.15 uur op NPO 2

Wat als je een vrouw van 37 met een kinderwens bent en je eigen vader adviseert om ‘het gewoon te doen’? In ‘Ongepland’ gaat regisseur Janetta Ubbels vanuit dit vertrekpunt in gesprek met mannen die ongepland vader zijn geworden. Kunnen hun ervaringen haar op het juiste spoor zetten? Een korte film waarin het ideale gezinsplaatje en de maatschappelijke normen met betrekking tot de kinderwens emotioneel en ethisch worden afgewogen.

Regie: Janetta Ubbels & Robin Zwaan
Producent: NewBe

'Held op papier'
Dinsdag 11 oktober om 23.15 uur op NPO 2

De 41-jarige receptionist en parttime Lucky Luke-imitator Rutger staat in de schaduw van zijn alter ego, de cowboy die sneller schiet dan zijn schaduw. In een ultieme poging te verworden tot stripheld, trekt hij ten strijde tegen de teleurstellingen van het alledaagse leven en tekent een stripverhaal met zichzelf in de hoofdrol. En waarom ook niet? Met wat verbeeldingskracht zijn we allemaal striphelden in ons dagelijks bestaan.

Regie: Max Ploeg
Producent: &Bromet

'De kunst van het spelen'
Dinsdag 25 oktober om 23.20 uur op NPO 2

De kunst van het spelen volgt de professionele skateboarder Douwe Macaré in aanloop naar de Olympische Spelen van 2021 en onderzoekt wat de gevolgen zijn van het olympisch keurslijf voor het vrije en speelse karakter van het skateboarden. Professional Nassim Guammaz ziet de Spelen als bedreiging voor de pure vorm van het skateboarden en doet daarom niet mee. Is het Douwe of Nassim die de kunst van het spelen het best verstaat?

Regie: Sven Prince
Producent: Dutch Mountain Film

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo STAR Channel logo

Voor de artsen en verpleegkundigen op de spoedafdeling in Chicago Med is geen enkele dag hetzelfde. Ze slaan zich doorheen de chaos om hun patiŽnten tegen elke prijs te helpen. Na een verkeersongeval staat de spoedeisende hulp al snel vol patiŽnten. Een arts komt Charles bekend voor en Archer raakt vlak voor zijn niertransplantatie aan het twijfelen.

'Chicago Med', om 21.00 uur op STAR Channel.

Dossiers