Boomerang lanceert op 1 september kleuterblok Cartoonito

woensdag 31 augustus 2022
Foto: Boomerang - © Media Tornado 2022

WarnerMedia Kids & Family begint met de roll-out van het kleutermerk Cartoonito. Het merk, dat als een speciaal programmablok zal worden gelanceerd op Boomerang, biedt een moderne benadering van een programmering voor kleuters en is ontwikkeld om het unieke potentieel van elk kind te ondersteunen met het educatieve kader, Humancentric Learning.

De belangrijkste programma's zijn: 'Thomas de Stoomlocomotief', 'Lucas de Spin', 'Batwheels', 'Kleine Ellen en Mush', 'Mush en de Zwammetjes'. Naast deze programma's zal er ook een groeiend aanbod aan series zijn die individualiteit en originaliteit vieren, terwijl creativiteit, medeleven en inclusiviteit worden bevorderd.


Vanessa Brookman, Senior Vice President, Kids & Family EMEA voor WarnerMedia zei: 'De EMEA-uitrol van Cartoonito draagt bij tot de wereldwijde aanwezigheid van het merk en bevestigt onze toewijding voor de allerkleinsten. Het merk heeft een echt educatieve filosofie en biedt een veilige omgeving waar kleuters vrij zijn om zichzelf te zijn in al hun unieke, ongefilterde glorie. We zijn verheugd om Cartoonito's diverse, authentieke en herkenbare verhalen te introduceren bij een nieuwe generatie kinderen en hun ouders.'

Alle Cartoonito shows zullen een curriculum volgen dat ontworpen is door de expert op het gebied van vroegschoolse educatie, Dr. Laura Brown, om de vier pijlers van Humancentric Learning te ondersteunen: Creativiteit, Zorgzaamheid, Nieuwsgierigheid en Moed. Het merk wil kinderen inspireren om hun verbeelding te gebruiken, om van hun fouten te leren en om anderen met empathie en respect te behandelen.

Hieronder enkele nieuwe Cartoonito series:

'Lucas de Spin'
'Lucas de Spin' volgt de avonturen van een groothartig, ongelofelijk schattig, klein springend spinnetje. Dit vrolijke, nieuwsgierige, muziekliefhebbende, 4 jaar oude spinnetje wil dat we hem vergezellen als hij deze reusachtige wereld verkent en leert over deze gigantische wereld, het verspreiden van liefde en solidariteit terwijl hij heel veel plezier heeft met al zijn vriendjes.

'Bathweels'
Stap in en maak die gordel vast! Ze zijn tot leven gewekt om Gotham City te helpen verdedigen. De heldhaftige 'Batwheels' worden in hilarische grappen en verbazingwekkende actie geduwd terwijl ze belangrijke lessen leren over teamwork, vriendschap, en zo veel meer.

'Batwheels' is een nieuwe, geanimeerde, superheldenserie voor kleuters, met in de hoofdrol misdaad bestrijdende voertuigen en DC superhelden.

Persbericht Media Tornado/Cartoon Network
https://www.cartoonnetwork.nl
Meer artikels over Cartoon Network NL

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers