Brava van start met 3D televisie

vrijdag 27 augustus 2010

De cultuurzender BravaHDTV gaat per 1 oktober a.s. 3D televisie aanbieden. Brava is daarmee de eerste tv-zender die haar reguliere programmering 24 uur per dag in 3D gaat uitzenden. Hiermee biedt Brava nu alle mogelijke uitzendvarianten. De zender is als BravaNL zowel analoog als digitaal (bij Ziggo) te ontvangen en reeds vanaf juni 2007 ook in HD beschikbaar. Daar komt nu dus de 3D variant bij.

'Brava3D' is de nieuwste uitbreiding van de in Nederland gevestigde cultuurzender Brava, die zich richt op de liefhebbers van opera, ballet en klassieke muziek. De High Definition variant BravaHDTV wordt in Europa inmiddels doorgegeven door tal van grote operators in Frankrijk, Monaco, België, Tsjechië, Slowakije, Portugal en Nederland. Vanaf volgende maand kan BravaHDTV tevens worden ontvangen in Duitsland en Turkije. Daarnaast is de zender te ontvangen in een aantal Afrikaanse landen, waaronder Angola en Mozambique. De geheel op het Nederlandse muziekleven gerichte SD-versie BravaNL maakt in veel Nederlandse regio’s deel uit van het analoge basispakket van de kabelaars Ziggo en UPC. Daarnaast wordt BravaNL doorgegeven door Glashart Media en Cogas Kabel.

De ontwikkelingen rond 3D televisie gaan de laatste tijd erg snel. De eerste generatie 3D TV’s ligt sinds enkele maanden in de winkels. Nu de prijzen van platte beeldbuizen aanmerkelijk zijn gedaald, zetten de producenten vooral in op televisies die beelden driedimensionaal kunnen weergeven.

Persbericht Brava
http://www.bravanl.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers