BVN bestaat 25 jaar in oktober

woensdag 20 september 2023

Al kwart eeuw dé zender voor Nederlanders in het buitenland BVN, dé zender voor Nederlanders in het buitenland, bestaat in oktober 25 jaar. BVN biedt dagelijks gratis een selectie uit het actuele televisieaanbod van de publieke omroep; online, via satelliet en kabel.

Frederieke Leeflang, voorzitter Raad van Bestuur van de NPO: 'Een mooie mijlpaal: BVN is al een kwart eeuw voor veel Nederlanders ver van huis een verbinding met ‘thuis’. Emigranten, expats en vakantiegangers blijven zo altijd op de hoogte van wat er in Nederland speelt.'


'BVN is de enige televisiezender die overal ter wereld programma’s van de Nederlandse publieke omroep aanbiedt en vervult daarmee een belangrijke rol in het leven van veel Nederlanders in het buitenland', zegt René van Baaren, netmanager van BVN. 'Dat merken we aan de vele positieve reacties die bij ons binnenkomen. En uit een recent onderzoek blijkt dat BVN door de kijkers wordt gewaardeerd met rapportcijfer 7,8.'

Veel bekeken programma’s van BVN zijn onder meer 'NOS Journaal', 'Nieuwsuur' (NOS/NTR), 'EenVandaag' (AVROTROS), 'De Slimste Mens' (KRO-NCRV) en 'Ik Vertrek' (AVROTROS).

Het brede aanbod van BVN bestaat uit tal van programma’s van de Nederlandse publieke omroepen, met onder meer dramaseries zoals 'Maud & Babs' (MAX) en 'Flikken Maastricht' (AVROTROS), 'De Avondshow met Arjen Lubach' (VPRO), 'Op1' (EO/MAX/WNL), 'Even Tot Hier' (BNNVARA), 'Binnenstebuiten' (KRO-NCRV), Eredivisie-voetbal (NOS), 'Nederland Zingt op Zondag' (EO), 'Boer zoekt Vrouw' (KRO-NCRV), 'Wie is de Mol?' (AVROTROS), NOS-programmering rond nationale herdenkingen, Koningsdag en Bevrijdingsdag en kinder- en jeugdprogrammering zoals de intocht van Sinterklaas (NTR), NOS Jeudjournaal en Het Klokhuis (NTR).

Reacties van BVN-kijkers:
'Als BVN er niet zou zijn, zou dat zijn alsof de navelstreng tussen Nederland en Zuid-Afrika voor mij wordt doorgeknipt.' Caroline Bok, BVN-kijker in Zuid-Afrika.

'BVN helpt mij mijn kinderen de Nederlandse taal te leren.' Victor van Dijk, BVN-kijker in Ecuador.

'Het nieuws kan in de Verenigde Staten nogal gekleurd zijn, daarom kijk ik graag via BVN naar programma’s als het 'NOS Journaal' en 'Nieuwsuur.' Mark de Laat, BVN-kijker in de Verenigde Staten.

'Zonder BVN zou een stukje van mijn sociale leefomgeving wegvallen.' Martene Petit, BVN-kijker in Oostenrijk.

BVN is te zien via de BVN-app, de website bvn.tv en via satelliet. In een aantal regio’s (Caribisch gebied, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en andere plekken waar veel Nederlandstaligen verblijven) is BVN beschikbaar via kabeltelevisie.

Persbericht BVN
https://www.bvn.tv/

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers