Cast Nederlandse CANAL+ Original-serie 'Een van ons' bekend

zondag 23 juni 2024
Foto: © CANAL+ 2024

CANAL+ maakt de eerste namen bekend van de acteurs die een grote rol spelen in de eerste Nederlandse CANAL+ Original 'Een van ons'.

In de dramaserie, geïnspireerd op de schokkende moord op Marianne Vaatstra, speelt actrice Richelle Plantinga (o.a. 'Swanenburg') de rol van het slachtoffer. Andere prominente acteurs zijn Hans Kesting, Gijs Blom, Imanuelle Grives, Aus Greidanus jr. en rijzende ster Eefje Paddenburg. De volledige cast wordt op een later moment aangekondigd. Een van ons, geregisseerd door Michiel van Erp, gaat 12 september 2024 in première.


Cast 'Een van ons'
Een van Nederlands beste acteurs Hans Kesting (o.a. 'Sleepers', 'Niemand in de stad') speelt Rinus, de vader van het slachtoffer Anneke (Richelle Plantinga). Gerenommeerd acteur Aus Greidanus jr. (o.a. 'Bellicher') kruipt in de huid van dader Evert en Eefje Paddenburg speelt zijn dochter Fenna. Acteur Gijs Blom, die internationale furore maakt, (Emmy-genomineerd voor 'The Letter for the King') neemt de rol aan van de vriend van het slachtoffer. Imanuelle Grives, die een Rembrandt-nominatie kreeg voor Alleen maar nette mensen, is te zien als rechercheur die zich vastbijt in de zoektocht naar de dader.

Moordzaak die heel Nederland in zijn greep hield
De serie 'Een van ons' portretteert de dertien jaar durende zoektocht naar de dader van de verkrachting en moord op een 16-jarige jonge vrouw, die precies tussen een klein dorp en een AZC wordt gevonden. De moordzaak verscheurt niet alleen hele families en een dorp, maar houdt uiteindelijk het hele land bezig én legt de ziel van een nieuwe eeuw bloot. In elke aflevering wordt het verhaal vanuit een ander hoofdpersonage belicht. De misdaad blijft jarenlang onopgelost, totdat een grootschalig DNA-onderzoek de zaak eindelijk openbreekt.
Drijvende krachten achter de serie zijn creatief producent Pieter Kuijpers en scenarioschrijver Willem Bosch van Pupkin. De regie is in handen van Michiel van Erp.

In première tijdens Film by the Sea
Een van ons beleeft haar debuut op 9 september tijdens het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen. Vanaf donderdag 12 september is de serie wekelijks te streamen bij CANAL+ en vanaf 14 september is de serie ook wekelijks om 20.30 uur te bekijken op CANAL+ Action.

Viaplay Content Distribution is verantwoordelijk voor de internationale distributie van de serie.

Persbericht CANAL+
https://www.canalplus.nl/

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers