'Cryptokoorts': dé Videoland documentaireserie over cryptocurrency

dinsdag 12 oktober 2021

'Cryptokoorts' is een nieuwe, vierdelige docuserie bij Videoland waarin we een aantal bekende Nederlandse spelers op de cryptomarkt volgen. Ze nemen ons mee in de bijzondere wereld van de cryptovaluta. Wat is crypto eigenlijk, wat is de downfall en de toekomst van deze valuta?

Kun je er nog rijk mee worden? Maar ook: hoe gemakkelijk raak je dief van je eigen crypto-portemonnee en de enorme fear of missing out.


In 'Cryptokoorts' zal documentairemaakster June te Spenke, bekend van onder andere de documentaire Famke Next, de Nederlandse markt van cryptovaluta onderzoeken. Is het een revolutie of een bubbel? In haar zoektocht naar antwoorden spreekt ze o.a. Sander Schimmelpenninck, Janneke Willemse, Humberto Tan en Jody Bernal, maar ook met de politie en Daniël Verlaan over de veiligheid en gevaren van oplichting omtrent de digitale munt.

Sam Feldt, Rotjoch, Evgeniy Levchenko en Remco Diepenhorst komen aan het woord over hun relatie met de digitale valuta. Allemaal hebben ze een andere visie op crypto.

Documentairemaakster June te Spenke wil de kijker graag op twee gedachten laten hinken om zo uiteindelijk zelf hun mening te kunnen vormen over de cryptocurrencies en de hele wereld eromheen.

June: 'Door middel van de believers en de sceptici aan het woord te laten, geven we de kijker informatie door interessante verhalen en innovaties op het gebied van digitaal betalen. Is het een revolutie of een bubbel?'

'Cryptokoorts' is vanaf 21 oktober exclusief te zien bij Videoland en wordt geproduceerd door No Pictures Please (Fremantle) en Made in June.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers