'De Broeders Van Rossem' bekijken de actualiteit door de bril van de geschiedenis

dinsdag 29 augustus 2023
Foto: © NTR 2023

Op 30 augustus start een vijfdelig seizoen van 'De Broeders Van Rossem', waarin Maarten en Vincent van Rossem afreizen naar verschillende steden en regio's in Nederland.

Tijdens hun bezoek verkennen ze de rijke geschiedenis van de plek, waarbij ze verbanden leggen tussen het verleden en de actualiteit. De broers bezoeken Emmen, Texel, Den Haag, Nijmegen en als laatste Wageningen: de plek waar ze zijn opgegroeid en de herinneringen voor het oprapen liggen.


Elke plaats die ze bezoeken is gekoppeld aan een specifiek thema, zoals energie, natuur of wonen. Dit seizoen gaan de historicus en architectuurhistoricus ook het gesprek aan met inwoners en betrokkenen, uiteraard met de nodige dosis humor en eigenwijsheid die we van ze gewend zijn.

Aflevering 1: Energie in Emmen
De vondst van turf, aardolie en gas hebben de geschiedenis van Emmen en omgeving sterk bepaald. Op eigen wijze verdiepen Maarten en Vincent van Rossem zich in de opkomst en neergang van de streek aan de hand van fossiele brandstoffen.

Dit programma is een vervolg op 'Hier zijn de Van Rossems'. Door het overlijden van zus Sis is het programma in een nieuw jasje gestoken en draagt het een nieuwe naam.

'De Broeders Van Rossem' is een co-productie van de NTR en Skyhigh TV.

'De Broeders Van Rossem', vanaf 30 augustus om 20.30 uur bij de NTR op NPO 2.

 

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers