'De Grote Kleine Treinencompetitie': kijk de eerste beelden!

dinsdag 28 september 2021

Ze zijn allemaal creatief, vindingrijk en uiterst handig. Maar de grootste overeenkomst die de zes teams die meedoen aan 'De Grote Kleine Treinencompetitie' hebben, is een enorme fascinatie en liefde voor treinen en de modelspoorhobby.

In zes afleveringen strijden team wit, roze, geel, oranje, blauw en groen onder leiding van hun teamcaptain tegen elkaar om de mooiste en meest creatieve modelspoorbaan te realiseren. Het MAX-programma wordt gepresenteerd door André van Duin en is vanaf woensdag 13 oktober om 20.30 uur te zien op NPO 1. De eerste beelden zijn vanaf nu te zien in de trailer van 'De Grote Kleine Treinencompetitie'!



Elke aflevering moet er aan de hand van een thema binnen enkele dagen een compleet nieuwe wereld gecreëerd worden. De tijdsdruk, het samenwerken en het in elkaar schuiven van de verschillende onderdelen van de modelspoorbaan maken het elke aflevering weer spannend. Juryleden Diane Meyboom en Evan Daes kijken vooral naar creativiteit, bouwkwaliteit en techniek. Welk verhaal vertelt de modelbaan en durft het team met originele en vindingrijke materialen en technieken te komen? Werkt alles op de baan en blijft de trein ook daadwerkelijk rijden? Het winnende team verdient naast De Gouden Locomotief een plek op een grote modeltreinenexpositie in Nederland én mag enkele weken een modelbaan tentoonstellen op het station van Utrecht Centraal.   

Aflevering 1 – woensdag 13 oktober
In de eerste aflevering staat het thema 'film' centraal. Een thema waarbij de teams een modelbaan moeten bouwen die refereert aan of geïnspireerd is op een bepaalde film waar treinen een rol in spelen. Het is aan de teams om deze opdracht op hun eigen creatieve en spectaculaire manier uit te werken. De films 'Unstoppable', 'Back to the Future 3' en 'Harry Potter' worden omgetoverd tot modelspoorbaan. Op de derde en laatste bouwdag maakt de bevlogen filmregisseur Tim Oliehoek zijn opwachting als gastjurylid. Met zijn expertise op filmgebied gaat hij de modelbanen mede beoordelen op scenario, special effects en of de rol van de trein goed is verwerkt in het complete verhaal.

'De Grote Kleine Treinencompetitie', woensdag 13 oktober rond 20.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers