'De haarclip van Marie Claire' helpt studenten aan een kamer in 'Kamernood'

zaterdag 29 oktober 2022

In het nieuwe KRO-NCRV programma 'Kamernood' stelt Lot Mulder (21) kamernood aan de kaak en helpt ze studenten die moeilijk een kamer kunnen vinden aan een woonruimte.

In een serie van 4 afleveringen nodigt Lot Mulder kamerzoekenden uit bij een huis dat een kamer vrij heeft. Via een ludieke opdracht laten de kandidaten zich van hun allerbeste kant zien. De huisbewoners kiezen de kandidaat die zij het beste vinden passen. De overgebleven kamerzoekenden krijgen van Lot een steuntje in de rug om de zoektocht makkelijker te maken.


Aanleiding voor dit programma is de kamernood van studenten. Bijna 30.000 studenten kunnen geen betaalbare studentenkamer vinden. Het gevolg: urenlange reizen, couchsurfend je studententijd door of op kamers op een camping. De online serie Kamernood stelt dit probleem aan de kaak en helpt kamerzoekenden met het vinden van de perfecte match.

Over presentator Lot Mulder
Lot Mulder is bekend via haar accounts op Instagram (106K volgers) en TikTok (21,6K volgers) onder de naam 'De haarclip van Marie Claire'. Met haar studentikoze voorkomen, gevoel voor humor en droge presentatiestijl is zij de ideale presentator om deze problematiek op een ludieke manier bespreekbaar te maken.

NPO 3 extra aandacht 'wonen'  
De hele maand november besteedt NPO 3 extra aandacht aan het thema ‘wonen’ onder de titel Home Sweet Home. Naast de online series vind je op de pagina verschillende artikelen rondom wonen. Hoe kun je besparen op je lasten en welke tips zijn handig bij het hospiteren? Je vindt het allemaal op www.npo3.nl/homesweethome

'Kamernood', vanaf 30 oktober vier weken lang, elke zondag om 16.00 uur een nieuwe aflevering bij KRO-NCRV op het YouTube-kanaal van NPO 3 en op npo3.nl.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers